Vad är lycka?

Det går ju inte att förklara om man inte har något att jämföra med. En ganska fånig fråga egentligen.

När vi miste vår lilla flicka för väldigt länge sedan, så tänkte jag att det fanns de som har det värre. Det fick mig att hålla mig i kragen ganska länge. Sen dog gubben tre år efter flickan och då vände hela mitt liv. Var tvungen att lämna ett liv i lycka. Vi bar sorgen tillsammans och så försvann han. En annan som försvann var sonen, men han fanns kvar hos mig och jag gjorde så gott jag kunde. Men… det gjorde jag inte. Inte så här i efterhand.

Det blev att jag fortsatte att sträva efter ”lyckan” och visserligen fann jag den i en annan liten tös som blev min. Men även där kom jag till korta. Mina båda barn är, kan man kalla det, INTE särskilt lyckliga..

Boven i dramat är jag och det hänger mig över ryggen. Vet att de båda inte vill vara ogjorda, men hur ska jag påverka att de blir lite lyckligare. Det enda jag kan i dessa slutets dagar är att lämna efter mig något de kan ha till glädje av. Pengar.

Lycka det är både stort och smått. Jag är så fånig att jag känner lycka när jag har handlat hem toalettpapper. Tandkräm, socker, kaffe och mjölken kan jag vara utan men inte toapapper. Jämförelsen ligger i att jag klarar mig inte utan medans en hel värld därute inte ens vet vad det är.

Min flicka som är 27 år känner sig olycklig över att hennes frissa har misslyckats att få hårfärgen rätt. Andra flickor om bara är 9 år blir bortgifta och får barn med äldre män. Traditioner påstår de och jag kväljs, över både den misslyckade hårfärgningen och barnafödande vid 9 års ålder.

Lycka finns inte om man inte har upplevt olyckan. Det vill jag påstå. Lycka kan inte upplevas om man inte varit ute och gått – för då har man heller inte mött någon backe.

En reaktion på ”Vad är lycka?

  1. Sanna och kloka ord … A-Lott! Men jag tycker inte att det är fånigt att vara lycklig över de enkla sakerna. Ta vara på glädjen när den kommer till dig, även om det bara är för att du kan ställa in tandkrämstuben i badrumsskåpet …

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s