Måndag i mellandagarna

I natt har sömnen varit orolig. Var upp och fyllde magen och då blev det ju inte bättre. Så dumt.

Jag är inte ensam om att vara less. Har en skrivarkompis som också misströstar. Har inte varit in och önskat henne någon god jul av den enkla anledningen att den inte existerar för hennes vidkommande. Hon miste sin son i våras och det här förbannade sorgeåret, som bevisligen är en stor prövning att gå igenom, ännu visar sitt ansikte med födelsedagar jular och annat som funnits i över 40 år. Allt ska ju upprepas och jag kommer ihåg eftersom jag upplevt det ett antal gånger.

Idag kommer det iaf någon hem till mig. Trevligt, och det gör att det mest basala ska åtgärdas. Hon är dammallergiker och det fordras att jag tar fram snabeljohan. Att sedan uthärda nån timme med henne och lyssna på svadan om alla åkommor hon bär på är förstås en prövning. Men av prövningar växer man, har jag hört. Jag sitter ju här med min blogg och gnäller och hon kan gärna få använda mig en stund. Hon har vare sig dator eller använder sig av korsord. Hon har däremot en hyfsad gubbe, på vilken hon träter och ”kör” med. Hålligång på ett annat plan. Båda är pigga och utåt sett – glada.

Jag har ju både skrivit och spelat teater. Jag är duktig på det. En tillgång, men ligger alltid i vägen när jag ska nå in till mitt sanna jag. Då, om inte annars, så känner jag mig som den där löken som används i utbildningssammanhang.

Nä, nu ska jag ta tag i denna måndag. Fick lite inspiration igår efter att jag, mot min slöa attityd, kom iväg på ett litet event med gamla kollegor.

En reaktion på ”Måndag i mellandagarna

  1. När man ska träffa någon som man vet kan vara lite påfrestande – vilket naturligtvis en sjukdomsältande person kan vara – så brukar jag använda min fantasi. Jag som en gång drömde om att våga stå på scen (men det gör jag inte längre), jag gör mig själv till skådis i en såpa av något slag. Kan bli ganska roligt faktiskt …
    Samtidigt lägger jag ner mycket tid på att försöka ”förstå” … vilket är mindre lyckat kan jag tycka …
    Jag är nog rätt så inbilsk när det gäller den saken …
    Men du fick inspiration på kick-offen i alla fall. Det är bra … 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s