Näst sista dagen…

… på år 2014 och jag börjar fundera och summera året som gått.

Från dag ett 2014 har jag inte arbetat. Då lade jag ner min rörelse för gott. Kändes skönt eftersom inte kroppen orkade och att lönsamheten inte stod i proportion till en utsliten kropp. Våren och sommaren gick väl an men mot hösten när det hade ”lugnat” ner sig så uppstod ett vakuum som jag inte bemästrade riktigt. Det är en konst att vara ledig, stod klart och med den insikten tog min kropp över och drog ner mig.

De som varit med om resan känner säkert igen sig, och tack och lov så är även det över.

Sommarens resa med husbilen är också det som glimrar fram som höjdpunkter. Norrland som för mig tidigare var osett, är alldeles underbart att resa igenom. Stanna till vid älv och sjökanter. Andas in frid och se ut över vidder som jag aldrig trodde jag skulle få se. Ögonen är fortfarande fulla av bilder som kan rulla som en film inne i mitt huvud. Sådant är bra och hälsosamt. Ger en stillsam känsla av tacksamhet inför en möjlighet i min värd. Att kunna och att ha möjligheten.

En hund kom in i mitt liv och det har hittills bara gett goda resultat. Han får höra både det ena och det andra och vi samsas väl, han och jag. Han fyller 6 år idag, men om det vet han föga. Han lever i nuet och som en fingervisning för mig, att jag borde göra detsamma lite oftare. Släppa mer och mer på de ”måsten” som fortfarande ligger över mig, trots att ett helt år i vila har gått.

Det här med att fira nyår – vad tycker jag om det? Egentligen är det inget att flagga för eftersom vi endast lever med en illusion om ett lyckligt liv framför oss. Det skulle vi fira varenda dag, men inte gör vi det. Eller? Jo, kanske det, eftersom det finns uttalanden som – det blir bättre i morgon – vi får se dagen an – du får sova på saken – osv.

Nu är det dags att bryta upp. Ska till Eskilstuna och ikväll ska jag åka till sonhustrun och fira henne.

En reaktion på ”Näst sista dagen…

  1. Här tycker jag att det ”låter” som att du är på väg upp på vågkammen … 😉
    En illusion om ett lyckligt liv framför oss är bättre än ingen illusion alls … eller hur … 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s