Hemma igen

Bra med avbrott från hemmaplan, bara för att uppskatta det jag har. Är väldigt tacksam över att jag har den möjligheten. Det måste jag säga. För det här att vara särbo har sina fördelar. Det är lite som att leva två liv. Inte att förakta och nu har jag kammat hem en liten seger, bara för att jag makade mig iväg. Vi har haft det väldigt trevligt. Mjölbyresan för att hämta hem matsalsgruppen blev ett trevligt möte med främmande människor och helt klart ett annat möte som borde spridas i media.

Vi skulle in och äta innan vi styrde kosan hemåt. Rasta utefter E4 vid Mantorp räknade vi med att få i oss något gott.

Kräääääääääääk…sa magarna och ögonen tårades av anblicken på tallrikarna. Allra helst min. Borde ha fotograferat upplägget på tallriken, men hade inte tanken. Ungnsgratinerad falukorv med hemlagat potatismos låter ju gott, men detta var vämjeligt. Både för ögat och smaken.

Unga glada flickor bakom disken som naturligtvis inte kunde rå för eländet gjorde att vi inte opponerade oss utan försökte få ner lite grann för att stilla den värsta hungern.

Frågan vi ställde oss handlar egentligen om vad vi gör med vår mat och våra kroppar. Detta är ju inte hälsosamt för någon. Förbipasserande som ”måste” ha något i sig, borde inte utnyttjas på det här sättet. För i kommersialismens anda så räknar en sådan föreståndare/ägare med att det blir ett visst svinn av både kunder och det svinn av mat som kastas bort (blir kvar på tallrikarna) och att det är ett slöseri utan like – men det skiter en sådan i.

Inte träta över mer nu, för balansen i världen är fruktansvärt obalanserad. Vi har det så bra ställt att vi måste hålla på med dieter av alla möjliga slag för att må bra och att behålla fräschören – under tiden som folk svälter ihjäl och hur det visas umbärande på kanalerna på tvn där det samtidigt görs reklam för hur man lagar mat och bakar – i en oändlig massa former.

Nu idag är himlen blå och temperaturen ligger för utevistelse. Bamse, min hund, ska få komma ut innan solen går ner.

4 reaktioner på ”Hemma igen

 1. Ytterligheter … verkligen! Och det får tankarna att fara vida kring …

  Jag betyder så lite i det STORA sammanhanget, men jag betyder egentligen ALLT för mig själv – om jag ska vara krass. Kan jag inte finna glädje och lycka för mig så lär jag inte kunna göra det för någon annan heller. Om jag inte mår bra kan jag inte ens vara till stöd och hjälp för mina barn. Jag måste börja här och nu för att orka och förmå göra något annat …
  Jag klarar inte ens att alltid äta rätt, fast jag vet att det inte är bra för mig att proppa i mig fet mat och godis. Bara en sådan sak!

  Du, A-Lott, har kraft att tänka på den här bristerna, och lyfter dem på det här sättet. Det är stort för mig, och beundransvärt.
  För just nu är jag svag och stänger av omvärlden … Den är bara ”för mycket” …

  Gillad av 1 person

  1. Visst är det så att världen bara är ”för mycket”. Om vi räknar bakåt i tiden, och det är inte alls så länge sedan, ca 100 år, så hade vi inte en susning om hur snabbt utvecklingen skulle gå. Informationssamhället, tekniken och allt vad detta fört med sig. Såg på tvn, en gumma som var 108 år och hon har varit med på hela resan. Hon hade säkert inte så många kontakter eller så mycket flöde in i sin sfär, som vi har idag.
   Världen är som du säger ”för mycket”, och vi har så lite att sätta emot. Vi kan bara gömma oss och låta oss helas en stund i taget, liasom 😉 Tack för att du hör mig 🙂 Kram

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s