Hur hitta lågan?

När det nu är så okristligt förskräckligt ute i världen och här hemma, så är det inte gott att kunna kåsera. Överallt jag vänder blicken så är det eländenas elände.

Ett kåseri bör vara av det lättsammare slaget. Inte övermaga, utan med ett gott lynne bakom orden. Visst får man ljuga lite men inte mer än vad man kan stå för. En gång i tiden var jag en fena på att skriva just, kåserier. Men, med tiden så har det tonat av och jag har lite svårt att se det roliga ”i det hela”. Små eller stora händelser.

Ordet ”krönika” har en helt annan innebörd, trots att det mediala skrået inte vill erkänna det. Nu för tiden är det lite märkvärdigare med att skriva krönika för då är man krönikör. Om jag skriver ett kåseri så blir jag en kåsör, och det klingar inte lika ampert.

Dagstidningarna har krönikörer och de behövs och de är intressanta att läsa. Men en nackdel har de, som jag ser det, de måste alltid hålla sig till fakta och inte får de ha roligt heller. Då är de inte seriösa. Ajabaja, inte skoja om allvarliga saker.

Jag tänker att det skulle vara fint att kåsera om maten jag blev serverad här om dagen. Det skulle bli ett fantastiskt roligt kåseri. (skrev om det i förmiddags) Men jag känner mig i princip som den gräsliga flabba som låg på min tallrik. En vit äcklig sörja som låg över potatismoset och de gömda äckligt svullna falukorvarna.

Att avsluta ett kåseri betyder att man ska dra ihop trådarna och lämna medans tider är. Inte mer än max 500 ord.

Så nu får det räcka, fast det här ska ligga under dagboken. Förrestän så har jag inte kläm på den här bloggen ännu. Har lyckats få några kategorier men bara tre finns tillgängliga på sidan längst upp. Men skråen den som ger sig.

Nu tror jag att jag ska våga presentera den här nya bloggen för en vän.Hon har fördelen att vara väldans kunnig med dator och bloggar. Kanske att det är dags att ta klivet och kanske få lite goda råd ( i den mån jag begriper) för hon har också wordpress med sin blogg.

Kaffetajm innan det blir för sent .

2 reaktioner på ”Hur hitta lågan?

 1. Hihihi … nu var du allt lite rolig i alla fall.
  Du är en hejare på kåserier, så jag hoppas att du kommer igång igen.

  Jag visste inte att det fanns ”kåseriregler”? Finns det fler än det där med max 500 ord?

  Gilla

  1. Jodå, det finns lite regler om kåseriandet och dess konst.

   1 Ett kåseri ska ge, om inte ett skratt, så iaf ett leende på läpparna.
   2 Läsaren ska kunna koppla av från vardagen i någon minut och framför allt bli på bra humör. Därav ca 500 ord. Hen ska hinna läsa mellan ett par hållplatser när det är som värst en kulen vintermorgon med snöslask och långt till våren.
   3 En kåsör kan aldrig skriva ett bra kåseri om hen själv är på dåligt humör. Då får kåsören se till att han förpassar sig in i munterheten vare sig hen vill eller inte.
   4 Man kan kåsera om precis vad som helst men ALLTID avsluta med en återkoppling/knorr till det man börjat inlägget med.
   5 Man får hitta på saker som inte är sanna men inte mer än att man kan stå för dem. Ex. en havererad bil kanske bara fick en pytteliten buckla.
   6 Helst inte dra in ämnen som stör eller retar folk. Egentligen inte heller ha en åsikt, för då blir det krönika. Sen att driva lite med myndighetsbeslut eller så är ingen fara, bara det blir med humor och underfundighet.

   Sen finns det väl bara det här med att vara öppen och mottaglig och se stolleproven. Om man fastnar, som jag har gjort, så behöver jag skaffa de som ger mig kraft och ev. infallsvinklar. Vara med och försöööka se det roliga i den här världen som bara är ”för mycket”. För i det fallet är vi helt överens.

   Kram på dig Louise

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s