Förstämning och upprördhet

Av gårdagens händelse i Paris så lyssnade jag med ett halvt öra på radions P1 där folk får ringa in och tycka till om olika saker. Nu var det om det som hände igår förstås, och jag funderar mycket på varför vi blandar ihop terrorism och invandring. Liksom att det skulle vara samma sak. Det är det väl ändå inte?

Skrev ett kåseri en gång i tiden om Andalusien, där tre religioner samsades under ca 800 år. Av tre olika och förståeliga anledningar så föll det. Inget är beständigt.

Nu kan jag bara filosofera om hur det som händer i världen, just nu, ska bli till något gott i framtiden. Förändringar brukar ju i förlängningen bli till något bra. Så är ju filosofin när det gäller så mycket annat. Schismer och konflikter är ju så bra och utvecklande heter det när den enskilde individen blir drabbad. Bli osams och ovän med en annan människa ska enligt gängse psykologiska värderingar vara rena hälsokuren. Nja, lite ditåt i alla fall. Utvecklande är det visst också … ?????

Det känns som jag satt mellan två hötappar. Fullt begripligt eftersom jag inte vet – nu heller. Jag är bra konstig. Eller också har jag levt mitt liv ganska ytligt och inte varit en sådan som engagerat mig. Kanske att det jag upplevt ändå, har tagit min tid i anspråk för mycket. Jag får i så fall konstatera att jag inte kom längre.

Min moster satt i soffan och lagade strumpor åt ungarna, när de första stegen togs på månen. Hon var väldigt jordnära all den stund hon dragit fram 8 barn och en fyllbult till karl. Hon sa: ”Det ska va nån som stoppar strumpor också”.

En reaktion på ”Förstämning och upprördhet

  1. Jo du, det finns mycket vi människor har att undra över …
    Jag älskar din slutknorr här. Helt underbart, och det är nog ungefär så jag försöker leva just nu. Kanske inte just stoppa strumpor, men leva mitt liv på min lilla plätt … så gott jag kan … 😉

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s