Snön faller mjukt…

… över denna måndag. Trots stormvarningar och annat uppstissat enligt väderkartorna på tvn, så förblir det lugnt här i trakten. Är ensam med hundarna för mitt alldeles eget födelsedagsbarn har farit iväg in till stan och doktorn för en sytostatikabehandling. Bara tre kvar nu och myelomvärdena är nere på 7. Det fick vi reda på i fredags och glädjen är stor. Det fattar väl vem som helst.

I den vita och mjuka tillvaro som är, så blir faktiskt mitt sinne också mjukt. Underligt det här med hur påverkbara människorna är. Visst finns de som inte känner skillnad men då bor de på annan plats, eller så är de helt enkelt inte mottagliga.

Undrar hur det är med månens dragningskraft och det här med fullmåne. I det fallet känner jag inte ett smack. Sover som vanligt och i undantagsfall kan jag ha sådana där vaknätter, men de infaller lite hur som helst.

Jag har ingenting att förmedla för någon annan än mig själv i det här inlägget. Och det var ju det som var meningen med att radera gammalt skrutt och börja på ny kula. Fortfarande har jag domänen kvar på det andra stället och jag försöker att få ihop hemsidan igen, men det är inte lätt. Det står att det ska vara lätt men tji, inte för mig.

Igår fick jag hjälp av sonen att tanka in kort från kameran in i datorn. Nu återstår att använda den kunskapen så fort som möjligt innan vetskapen försvinner in i samma moln, där han förklarade att bilderna fanns, också. Hmmm… de e mycke nu.

Idag är det iaf mannens min födelsedag. 70 år och vid gott humör och vid god hälsa. Nu ser vi fram emot våren då han får sätta sin potatis och att med den information vi fått, få skörda den i höst. Att stå på en potatissorterare efter traktorn är ett av de häftigaste jag upplevt. En ypperlig träning i att ta snabba beslut. Bort med gröna, för små, för stora, skadade, jordkockor och annat som inte ska med i behållaren. Doften av jord, himlavalvet över huvudet och frisk luft in i lungorna. Ja, jag längtar faktiskt efter att få uppleva det igen. En jordnära upplevelse som ger inblick i hur viktigt det är att skörda. Av skörd lever vi, ja det är en viktig del av livet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s