Morgonen började inte bra…

… med att en ur teatergruppen ringde och meddelade att hon inte ville vara med i projektet. Hon kände sig utanför eftersom jag hade glömt att skicka över manuset till henne. Jag bad om ursäkt men det hjälpte inte.

Nåväl, sådant agerande har jag varit med om förr och tar det lite lätt. Ofta är det så, att en sådan person inte kan tänka eller leva sig in i andras liv och tar saker och ting alldeles för personligt. För det finns ingen ursäkt att förfarandet kunde ha skett i motsatt riktning. Alltså att hon kunde ringt och påmint mig, men det gjorde hon inte. Det här är lite av de divalater som jag ofta mött i teatersammanhang. Serveras det inte på silverfat, så slås handbromsen i.

Nu blev det så att jag var tvungen att skriva av två personer ur manus, för det går inte att få tag i en trubadur som jag hade tänkt, vilket fick en effekt från en annan medlem, som helt plötsligt fick ”för lite” repliker, varvid hon deklarerade att inte hon heller vill vara med. Jaha, blev det att förkunna, då faller hela projektet eftersom jag inte kan dela mig på tre.

Komna så långt i vårens första teaterträff, så satt jag på kaffe och tänka sig, med lite funderingar hit och dit och med lite sockerkaka så öppnades helt plötsligt lösningar. Var det för att alla förstod att nu hade jag fått nog?

Det här med repliker och deras värde är också något jag varit med om. Vid en revy så tyckte somliga att de fått ”för lite” i förhållande till vissa andra, och för att bevisa att de hade fel så tog jag ambitiöst itu med att räkna vartenda ord gnällspikarna hade fått.

Det visade sig att fördelningen var jämn och därmed tystnade de. Men det var då det, och sånt tjafs vill jag inte hålla på med numera, Jag är alldeles för gammal för att vara morsa åt de som är äldre än mig. Numera handlar det om pensionärer och det ska jag säga… att hålla på med barn är lätt som en plätt, i förhållande till mina jämnåriga och de som är äldre.

Nu har de åkt hem och en av medlemmarna ska ta tag i den första och få henne att återkomma. Går inte det så får jag se det som en befrielse att det hela gått i stöpet. Jag lider inte. Jag kan med gott samvete veta att jag har skrivit en liten underhållande pjäs åt dem och att den förra jag skrev blev en publiksuccé.

2 reaktioner på ”Morgonen började inte bra…

 1. Herreminjeeeeeeeee! Om det är sådant lekskoletjafs du får tampas med så förstår jag att du har dina funderingar ibland. Tycker att du gör alldeles rätt i att inte engagera dig för djupt i det här läget. Du skriver underbart härligt och underhållande, och jag misstänker att det utan dig inte skulle bli något alls …
  Tusan också, så småaktigt beteende. De borde lovsjunga dig i stället …

  Det här får mig att tänka på rättvisekampen mellan min bror och mig när vi var barn. Allt skulle fördelas exakt mellan oss.
  Om vi åt efterrätt med coctailbär så skulle de röda räknas minutiöst mellan oss. Blev det ett över så fick mamma antingen dela på det stackars bäret, eller äta upp det själv, för vi kunde ju inte unna varandra något extra som bror och syster.
  Om mamma gjorde sockerkaka och vi fick skrapa ur skålen så skulle mamma göra en perfekt delning med en linje i smeten. Gud nåde den som överskred den linjen vid urskrapet med varsin sked. Vi vakade över varandras rörelser som hökar … hahaha

  Gillad av 1 person

 2. Tack för den responsen. Det känns bra med lite medhåll i sådana här fall med människor. De flesta vet ju vid det här laget att relationer är det svåraste som finns, men somliga har aldrig besvärat sig med att fundera på vare sig varför de har det som de har det med anhöriga, vänner eller grannar – eller livet över huvud taget. Det största och mest intressanta är hur kroppen har det.. Sånt gör mig lite galen. Men det är väl en yrkesskada.

  Jasså minsann… du och din bror avverkade denna revirbenägenhet redan som barn. Då har ni förmodligen den motsatta reaktionen båda två och kan skratta åt det förgångna med bär och kaksmet. Kan det helt enkelt vara så att rivalitet gör människan uppmärksam på tilldelning av föda. Ska ta mig tusan fråga de berörda om de har syskon. hehehheheee…

  Kram och ha en skön Lördag!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s