Bekräftelse

Ibland när jag funderar och ger mig in på de där tankarna om hur Sverige och världen ska se ut i framtiden, så nuddade jag vid att vårt land kommer att bestå av storstad och vildmark.

Idag lyssnade jag på en Professor Lars Westin angående regionalpolitik (det här låter lite högtravande), men han hade i sina framtidsspekulationer – att jag inte har så fel.

Någon frågade just om matförsörjningen och hans tes vara att det kommer andra världsdelar att fixa, och mycket mer effektivt. Nu tänker ju han kanske 50-100 år framåt i tiden då Afrika med sin explosionsartade tillväxt av människor, gör detta till en nödvändighet. Att vårt nationalistiska tänkande kommer att försvinna och med den kommer vi att så småningom bli storstadsmänniskor allihop.

Lite luddigt det här för en vanlig svensk gammal kvinna men det är faktiskt roligt att bli bekräftad att vi är på väg åt det håll som jag (i liten skala) tänkt på, och som han pekade på. Nu hinner jag dö innan jag blir storstadsbo och får väl trösta mig med det och dö med min patriotism och med min svenska flagg i topp.

Heja gamla Sverige 😀

(Det här borde ligga under mina ”Funderingar” men jag har tappat bort kategorin och vet inte var jag ska trycka. Hmmm.. )

En reaktion på ”Bekräftelse

  1. hahaha … Allvarliga och viktiga funderingar, och så kom det en liten slutkläm om kategorier i wordpress.
    Har inga kloka bidrag till det första, men du vet att jag hjälper dig med wordpress om du säger till … 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s