Morgon mellan blossen

Efter det att jag gjorde illa mitt knä, så har konditionen sjunkit katastrofalt. Det har inte börjat vända förrän nu. Kände våren redan igår och idag var det likadant när jag var ut på en lång promenad med Bamse.

Visst ger syret en viss stimulans upp till hjärnan. Inte för att den blir ”klarare” som somliga påstår, men att initiativförmågan finns kvar efter promenaden står klart. Förut var jag helt slut och ville bara gå och lägga mig igen.

Nu sitter jag åter vid datorn och känner mig skrivsugen, trots att storarumsfönstren är daskiga efter vintern. Bara det, att jag ser det, visar ett visst tillfrisknande.

Iofs så bidrar kanske det att Siri och jag satte igång med lite yogaövningar igår. Nu har vi bokat varje måndagseftermiddag till detta. Hela våren ska vi ta igen vad vintern stulit ifrån oss i hindrandet av vår rörlighet. Bättre sent än aldrig.

Sen har jag ett stort bekymmer framför mig och det är att lägga bort ciggen. Igen? Vet inte vilken gång i ordningen men jag ger inte upp. Nu är priset uppe i 59 kronor asken och den räcker bara i två dar. Det är nästan en tusenlapp i månaden. Ojsan. En nettolön pr år går till detta förbenade skit. Och vad värre är så överstiger det den uteblivna och ynkliga pensionen jag har. Jag nästan ryser. Visserligen är pengar inte allt men det argumentet håller inte när det samtidigt ger mig massa rynkor och ett grått utseende. Lungor och annat törs jag inte tänka på.

Vilken ände ska jag börja dra i? Karaktärslösheten? Viljan? Intelligensen? Vanan? Vad finns mer? Jag bryr mig för lite om hur jag ser ut. Jag bryr mig inte om jag dör. Det värsta och bästa rådet till mig själv är väl det där med intelligensen. Är jag dum i huvet? Ja! Det är lite kluvet det också, för jag har ju inga inga ambitioner längre att behöva ha den kvar. Vad spelar det för roll. Ajajaj.. nu är jag där igen. ”Vad spelar det för roll”? En farlig inställning som har lite med självdestruktion att göra. Varifrån kommer den?

Jag får klura på det här och jobba vidare med huvud, själ och hjärta. Strax kommer det in ett par svartfötter så jag lär skynda mig och hinna ta ett blo…..

😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s