I stället för…

Måndag morgon och jag känner att jag har en del att göra. Faktiskt satt igång med både det ena och andra. Disken ligger i blöt och halva rumsgolvet är svabbat. Dammsugaren står mitt på golvet och här sitter jag och skriver.

Förskjutning kallas det inom psykiatrin. Tänk så många förskjutningar jag gjort genom livet. Men det har väl alla drabbats av, tänker jag nu. Inte de där som tar itu med saker och ting på stuberten, men 99% av befolkningen iaf.

Om jag vore en kvinna i en stam i Amazonas djungler, då kanske jag inte skulle skjuta upp till morgondagen eller hitta på annat i stället för. Tror inte att stammen skulle gilla det. Var är maten? Varför har du inte gjort det och det…?

Men va tusan… det låter ju precis likadant som här. Nja, inte här hos mig men i övriga hushåll. Kanske. Funderar och ordar om sånt jag inte vet… allt för att slippa ta itu med disken som är det värsta jag vet. Tre dagar sen sist. Undrar om  det har börjat växa alger.

2 reaktioner på ”I stället för…

  1. Tror att du har alldeles rätt i att vi är många som hittar undanflykter, eller åtminstone skjuter på saker. Kanske inte 99 %, men väldigt många i alla fall … 😉
    Hur går det med kategorierna?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s