Skräp och lite annat skräp

Idag har jag gjort vad Olsons Universum gav mig en puff om. Tog med en kasse ut på morgonpromenaden och plockade upp lite skräp som ligger utefter gångstigen på vår morgon och kvällsrunda. Bamse tyckte det var jättebra för då fick han nosa lite ifred och jag fick en välbehövlig ryggtänjning på ryggen.

Inte dumt alls att läsa andras bloggar. Det ger impulser om lite av varje. Förut har jag mest gått och muttrat om att ”fanken vad folk skräpar ner”, typ. Emellanåt har jag nog funderat på både inhandlande av en räfsa och göra en raid men inte har det blivit mer än en vag tanke. Trots att jag har en gammal bekant som alltid har en liten sopborste och skyffel med sig på cykeln. Stannar alltid och sopar upp glas som ligger utefter cykelbanorna. Detta har fallit i glömska hos mig men efter Olsons blogg kom jag ihåg igen.

Idag har L legat i en sån där scanner för att om någon dag få besked om han behöver strålas eller inte. Hans högra lårben värker väldigt och han borde ha blivit kallad mycket tidigare. Den gängse behandlingen har inte gjort någon nytta på just detta som troligtvis är någon form av tumör av myelomet. Han var hem till mig en stund efteråt och drack en kopp kaffe.

När jag läser gårdagens eget gnäll, så bestämmer jag mig nu för att låta den ligga kvar. Skäms lite grann, men har ju lovat mig att vara så ärlig som möjligt när det gäller mina egna torftiga bekymmer.

Sen såg jag på nätet att det är fritt fram för Monsantos erövring av genmanipulerade grödor. Är det ingen som vet hur det ser ut på gärdena efter ett par års användning av dessa? Totalt obrukbar mark – fullständigt död. Monsantos var även delaktig i marknadsföring och försäljning av hormoslyr. Grundbulten i detta världsomspännande företag. Rätta mig om jag har fel. Annars kan jag rekommendera en blogg som heter … ja va … Rune Lanestrand wordpress com….  tror jag. En gammal jordbrukare och politiker nere i Västra Götaland. Väl insatt sedan många år.

Det är bra med människor som har ”reda” på sig. Jag har det inte direkt utan jag är väl mer en sådan som bara följer med – i det mesta. Fast ibland reagerar jag på direkten, men då är det inte IQ som slår till utan EQ. Har en gammal dam på 95 som kommer hem till mig ibland. Hon har reda på precis vartenda tugg som politikerna yttrar i Västerås. Kyrkan inte att förglömma – den är hon en fena på. Nya landshövdingen har hon också sina dubier om, men jag stångas minsann emot och säger: men han är ju förbenat snygg!

Hi och hå, nu ska denna dagen gå. Lyft mig själv i håret är redan gjort – ska nu plockas lite egen lort.

2 reaktioner på ”Skräp och lite annat skräp

  1. Ja, nu är du inte ensam längre.
   Idag… faktiskt bara för en stund sedan återkom jag från promenaden med resten av det jag inte fick med mig sist. Det känns väldigt bra, för där jag går med hunden, är det alldeles rent nu. Häftigt. Tänk vad några ord från någon annan kan sätta fart på maskineriet.
   🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s