Väntan

Det har gått undan här.

Igår morse var jag med upp till ortopedmottagningen. Där blev det besked att Lennarts ben måste opereras akut. Redan i morse bar det iväg för inläggning och när han ringde kl 14.00 trodde jag att det var över. Men han hade inte kommit på tur ännu och troligtvis ligger han på bordet just nu.

Tja, så här sitter jag med två hundar som borde komma ut i den iskalla blåsten. Jag får ta dem en i taget för Molly är inte dresserad att gå fot och hon drar som en tok. Den lille kommer i kläm så det får bli – var för sig. Än jag då…? Jo, jag bara fryyyyser

Inte utan att det ligger en knut i magen, för frågorna är många. Bekräftelserna är fler. Sjukvården med sina duktiga experter tar alldeles för ofta fel. För mitt vidkommande förstås. Över lag är ju sjukvården fantastisk i sina bedrifter att hålla människorna, i det här landet, friska till både hälsa och annat.

Vad svamlar jag om? Vet inte, men känner att jag inte kan sitta apatiskt huttrande framför tv,n med hundarna. Skriva lite kanske lättar och ger kraft?

Borde ta och skriva ut min vikingasaga på papper – 107 A4 – för att få en konstnär i Färnebo, som Lennart blivit bekant med, att läsa och se vad han kan tänkas göra. Intresserad är han iaf. Men om han är det efter läsning vet i f…?

Bra konstigt det här med att försöka skriva en berättelse. Har kommit på en hel del och en hel massa del, att komplettera upp den med. Men jag tror att det blir som med tavlorna jag gör. Överarbetat. Själv avskyr jag böcker som har en massa tugg för att det ska bli en tjock bok. Mycket stampande i gyttja bara för sakens skull, s.a.s.

Sommaren kommer och med den, turister till Anundshög. Säsong att sälja några provexemplar och se vartåt det lutar. Det ska ju inte bli en ny ”hit”, utan det här är och förblir en fantasia ur förgången tid, enkom för stället. Ett av det mest kända ställena utanför våra gränser, men här hemma är det ingen som knappt känner till Anund och hans hög. Ännu mindre Badelunda som var en stor handelsplats långt före Helgö och Birka. Nåja, jag har iaf rotat lite i den tid av fullständig tystnad, vad gäller vetenskapliga belägg. Tur för mig, för då har fantasin fått fritt spelrum.

Har beslutat att göra boken i två delar. För den första är ”klar” och den andra håller jag på och sliter med. Får inte till det som jag vill, eftersom jag ska jobba med figurerna och ge gestaltning på ett mer emotionellt plan. Det där med intriger och tja… alla vet.

Funderade ett tag på att radera hela fadderitten, för den där förverkligandeavnågotmangjort-driften har alldeles försvunnit. Sen undrar jag vad vi ska göra – om vi ska arbeta vidare med en banal sak som jag håller på med med en av mina favoritmänniskor. Men hon har det skitjobbigt hon med just nu, så vi behöver allt invänta en viss balans och synkronisering.

Vinden är så kall och hård utanför, så draget från fönstren här på 10-de våningen gör att min näsa är alldeles kall. Fötterna är som isklumpar och verkligheten ligger i att nu ta tag i den med ett vågat tittut utanför dörren – X 2 – brrrrrrrrr.

(redigerat och tillägger)

Efter sex timmar så ringde han och var vid god vigör.

Sista timmen var jag lite fundersam och hemföll åt lite diverse dumheter, men som egentligen inte är dumheter, för jag vill ju inte locka olycka inom dörren s.a.s. 🙂

2 reaktioner på ”Väntan

 1. Stor kram vännen min – skriv ut och ge till vännen i Färnebo, din bok är absolut värd att läsas – och kul att du tänker dig en del 2; den där banala boken som borde jobbas mera med – känner jag till den? I så fall har du tyvärr rätt i att formen (min) just nu är klen, kanske blir den bättre framåt sommaren som jag har bestämt mig för ändå kommer till slut. Idag är det svårt att tro det, men det lär vara så. Kram, och kram även till Lennart och dina busiga hundar!

  Gillad av 1 person

  1. Tack för respons Margareta.

   Jo, jag tänker mig en andra del på vikingasagan men käre värld vad svårt det är. Från en så dramatisk resa som de gjort, mina gestalter, så är det svårt att få till del 2 när jag ska landa på en ”färdig” ort, förflytta gestalterna 15 år framåt i tiden, och få till drama där med. Herreminje så svårt. Då kommer det där lite ytliga och tramsiga, som ligger närmast under huden på mig. Och det går liksom inte an på nåt vis. Kanske när du har ork, så behöver jag allt lite respons från dig. Du vet ju att jag skriver i presens och vet du… jag läste nånstans att det är ett av det svåraste som finns och att det bara finns ett fåtal författare som klarar det. Ojojojoj… så mitt självförtroende är lite i botten med andra ord. 😦

   Skillnaden i ”vår” bok, då vågade jag, om du förstår vad jag menar. Vi var ju i ett skrivande flöde. Jag präntade med entusiasm ett luftslott av fantasier och det som är drama där är ju en otroligt allvarlig sak som du serverar. Och jag vet inte om detta allvar passar ihop med mitt tramsande/banala ordande om skitsaker.

   Det du framför är djupaste allvar och när jag läser vår berättelse så känns det som jag med mina ord framstår som, just banal. Iofs så skulle vi göra en ”rolig/underhållande” bok. Skriva för vår egen skull och kanske i förlängningen våga ge ut den. Men, kanske det är så att våra kontraster står sig alldeles utmärkt emot varandra. Som ett fundament över hur olika livet drabbar människorna.
   Hur har du själv funderat. Vet att du inte kan ta tag i det nu, men vi måste prata vidare om det så fort det blir dräglig vår och livsandarna återkommer. Då kommer jag hem till dig. Motsatserna behöver slipas på. Du den jordnära och jag den luftburna. Förmodligen därför vi trivs så bra ihop 😀

   Just nu har vi det lite jobbigt båda två och jag följer dig på din blogg och när jag känner din gråt och dina tunga tankar försöker jag förmedla lite sol på din himmel med goda vibrationer – skickade genom cyber-rymden. 🙂

   Ska ta mig 17 plocka fram ”Gunvor, Anna-Lisa och Helge” till fredagens nattlektyr. Har just slagit ihop boken ”Bergtagen” av Marianne Fredriksson. Hon skriver minsann inte i presens. Skriver ju ruskigt bra.
   Kram på dig också – en riktig Bamsekram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s