Lätta lite på trycket

Behöver göra en liten sammanfattning av de senaste dagarna.

Sedan onsdagens besked om operation påföljande morgon har känslorna svajat från tacksamhet till ilska. Eftersom det blev så bråttom, så är det dagsens sanning att något har blivit förbigånget av den ”specialist”, som Lennart går hos.

När han sedan flera månader tillbaks ville att hon (läkaren) skulle börja med behandlingen, upplyste hon honom om att det var HON som avgjorde det. Inte nådigt att ta emot ett sådant besked all den stund Lennart själv visste hur det var ställt med myelomet. Att det helt enkelt höll på att utvecklas en tumör i lårbenshalsen. (Det var ju så det uppdagades för några år sedan då bröstbenet invaderades av galna celler och som omedelbart, bara de först hade begripit vad det var, strålades bort. Det var inga problem trots att det var långt upp mot hjärta och andra viktiga organ. Numera är hans bröstben lika tunt som en tom pappersrulle, men med benstärkande behandlingar är det lika starkt som vanligt.

När hon väl satte in behandlingen (en ny metod med en cytostatika – spruta och 80 cortisontabletter i veckan) i början på året och som skulle pågå i tolv veckor. Under den tiden har värken i benet ökat dramatiskt och hon har t.o.m. hjälp honom upp med benet på britsen, när han varit in för kontroll. Så ont har han haft.

Jaha ja… Nu har alltså Lennart behövt att operera bort en fullt frisk höftled och kula, för att kirurgerna skulle kunna komma åt den stora tumören som höll på att spränga övre delen av lårbenet. Jag har varit ilsken som, jag vet inte vad, men Lennart har inte fattat innebörden förrän nu, då han legat stilla på en sal på lasarettet. Han är ledsen, besviken och faktiskt arg. Jag är glad för det, för man får inte vara hur snäll som helst.

För visst finns det något att vara förbannad på. Min ilska beror på att jag mött detta fenomen förut. Jag skulle säkerligen fått haft min make kvar i ett tiotal år, om inte hans läkare så löjligt tröstande klappade honom på axeln och påstod att det inte var något större fel utöver det vanliga. Fan fan fan fan…

Ursäkta mitt ordval, för jag har inga ord hur jag känner.

Ok, åter det praktiska och det var att få tag i en ny skådespelare. Det löste sig så småningom och vidare har jag dragit ut min vikingasaga och ska överlämna den om någon dag.

Idag fastar jag från kl 12 och mot kvällen ska jag röntga magen. Efter det upp till Västerfärnebo och vara med Lennart under de första dagarna hemma hos sig. Alltså är det hemgång i liggande transport för hans del idag.

Så nu måste jag ta tag i det praktiska. Packa ner lite kläder. Rasta Bamse. Ta emot en ”fot” och fasta och tjaaaa.. det är nog inte så mkt mer.

Nu går vi iaf mot ljusare tider. Solen skiner och jag själv mår ju alldeles förträffligt. Varför gnälla? Inte då 😉

Här är det ”GNÄLLFASTEMÅNAD” hihihihii….

5 reaktioner på ”Lätta lite på trycket

 1. Ja du! Såsom fasta fungerar så är det ju en ende på sådant. Ibland måste frustrationen ut bara, så kan man börja en ny gnällfasta efter det, vid ett lämpligare tillfälle 😉

  Jag har läst på här hos dig lite, men har för tillfället inte lika mycket tid vid datorn som vanligt. Jag har ju alla mina barn hemma just nu, stora lycka 😀 … och då får man prioritera om lite …
  Men du är i mina tankar ofta … ❤

  Gillad av 1 person

 2. Ja, just det?! Vadå röntga magen, som du nämner i förbifarten? Nu blev jag lite orolig 😦
  Du kanske har skrivit något om det förut, men det har jag i så fall missat …

  Gilla

  1. Inget att oroa sig för. Fick konstaterat att jag hade stenar i gallan. Så nu ska jag ta en enekur. Har två flaskor i frysen. En gammal hästkur.
   🙂
   Väntar på svar förstås och jag mår ju bra, förutom de ruskiga anfallen som skakat om mig. Men jag får skylla mig själv efter att ha levt ett slarvigt liv när det gällt tider, mat, jobb och annat.
   Kram

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s