Stiltje på en lång fredag

Sitter vid köksbordet i min väns hus och tittar ut på bofinken som studsar omkring i häcken. Solen lyser därute, men jag har varit ut och känt att det är kallt. Kylan förlamar mig och det kan visst vara bra att ta det lugnt, men va 17… hur tråkigt är det inte då?

Vännen ligger och sover. Vad ska han annat göra med den nyopererade höften? Bamse har iaf funnit en ny sovkompis. Den andra yrhättan, Molly, går inte att ha hemma just nu, utan tillbringar sina dagar hos en tant med stor gård med stora gärden. Där har hon det bra och där borde hon kanske få stanna ett bra tag. Vi får väl se.

Igår var jag hem och sov i 14 timmar. Först två timmar på kvällen och sedan 12 timmar på raken. T.o.m. jag förstod att jag var slut, för det är inte likt mig att ta vid mig utav några förflugna skitord, och speciellt inte av en som är sjuk. Blev så ohyggligt ledsen, så jag bara for hem och  ”hämtade kraft” med att bara sova.

Men energin har verkligen gått åt. Och det är klart… det har ju även att göra med det här ”vem åker till vem” i ett särboförhållande. (någon kanske nickar förstående och vet vad jag talar om)

Som tur är, så har vare sig min vän eller jag några riktlinjer vad gäller firande av helger. Det ingår inte i våra liv – längre. För min del målade vi ägg när barnen var små, men sen har jag lämnat dem vind för våg och de har fått göra som de vill. Som tur är så har min sonhustru en benägenhet åt traditioner (och det är jag glad för) och vill samla alla omkring till glädjefester, då och då. Och jag tror faktiskt att när hon axlade över mitt göra, en gång i tiden, så slappnade jag av och gav tusan i att fira och krussidulla mera.

De flesta helger hör ju till religion och den vill jag inte ha någonting med att göra. Det räcker att se ut över världen idag. Däremot så gillar jag midsommar som har anor in i medeltiden, då kristendomen ännu inte nått oss. Apropå det så ligger nu mitt utskrivna manus på min väns hatthylla, för att vid tillfälle överlämnas för läsning till hans en god vän och tillika bildlärare/ev. illustratör som bor någon kilometer härifrån. (tjatar?ja)

Igår kväll satt jag och försökte gå igenom den lilla historien om Tillberga. Fylla ut den lite textmässigt och snygga till. Men fa…….. vad det mötte motstånd. Inte mot författandet men utav tekniken. För ursprungligt så har jag klickat tre ggr och fått ett indrag och det vill jag ändra på för att få tankstreck och indrag på samma nivå. Ha.. ha..  haaaa.. Istället blir talstrecket med vidhängande ord i kursiv stil. Jaha ja.. ska jag sitta och ändra hela vägen? Det infaller lite många talstreck på resterande 35 sidorna och jag tror att jag ska ta och göra så här istället. Ta bort talstreck och skriva med apostrof.  Det tar tid, men har iaf inte lust att göra något aktivare just nu. Bofinken får göra jobbet därute och jag sitter kvar här inne.

(ett tag till) 🙂

En reaktion på ”Stiltje på en lång fredag

  1. Usch ja, så ledsen man kan bli, och så oerhört kraftdränerande det är … 😦
    Just nu hittar jag inte riktigt orden, men jag har läst och grunnat över dina rader …
    Önskar dig en fin helg, oavsett om det är påsk eller ej …
    Kramis ❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s