Mycket är det och mycket har det varit.

Just nu kan jag inte hålla reda på dagarna? När hände det och vad gjorde jag då?

Det har varit fullt ös sedan jag var med Lennart upp för undersökning på ortopeden och hans akuta operation dagen efter. Ja, det började ju redan veckan före med hastiga och skrämmande besked.

Det har varit frustrerande att stå bredvid med egna funderingar men i går kväll fick jag iaf ett lugnande besked. Han ska sluta odla potatis. Han tänker sälja undan redskapen och ägna sig åt att vara mer morfar/farfar och att hålla på med mindre odling i växthus. Hunden hade han också funderat över om han kunde ha kvar men när han frågade mig om råd i det fallet så bad jag honom att behålla hunden och ändra lite på sin egen attityd, och erinra sig varför han skaffade en hund för två år sedan. Det var ju för att han skulle hålla sig i trim själv i första hand och det har ingen sett röken av. Vare sig hunden eller jag. Jag var med på halva hunden men det insåg jag snabbt att det var en usel investering. Det har aldrig gått att ha henne i stan. Och nu har jag en egen liten lugn och trevlig krabat som håller mig igång.

Samtalet med sin läkare hade han först igår. Hon ringde upp och diskussionen de hade verkar varit givande. Han gjorde klart för henne att han ansåg att hon gjort en rejäl missbedömning och efter visst slingrande så medgav hon faktiskt det. Inte dåligt av en läkare. Men iofs så hade hon också fått reda på att han begärt ut hela sin journal från sommaren fram till dags dato, och det brukar skrämma upp den mest sovande hund, för att som patient behöva bli av med en alldeles frisk höftled för att läkare tycker sig tro bäst, är definitivt inte något att leka med.

Mitt i röran så var jag själv in på ultraljud och det visade att jag har några stenar i gallan och en som sitter i gallgången. Gallsjuka kor har man ju hört talas om, men att bli en själv ville jag aldrig tro i min vildaste fantasi. Trots att jag dricker redoxmolekyler, så biter de väl inte på gallstenar. Men fa.. tro´t, kanske det är därför de börjar ge sig till känna, för jag är ju kärnfrisk för övrigt och de har nog som sista anhalt gjort ett försök att mobilisera upp kroppen till att göra sig av med stenarna. Nåja… vi får se hur det blir med detta. Jag har iaf plockat fram ur frysen, enedricka (kokat själv). En gammal väl beprövad hälsobrygd för just gallbesvär. Inget får lämnas oprövat!

Men Lennarts myelom rår ingenting på. Däremot biverkningar som vanligtvis medföljer runtomkring, känner han ingenting av. Det tillskriver han de ”blå” molekylerna.

Nu återstår en dag i morgon och efter den reser jag på en klassträff i Småland. Träffar mina gamla skolkamrater under en dag eller två. Det ska bli trevligt.

🙂

5 reaktioner på ”Mycket är det och mycket har det varit.

 1. Ja, det var en hel del det här … Hur kommenterar jag detta på bästa sätt … hehe
  ”Gallsjuka kor” … hahaha … du är dig lik 😉
  Gör det ont förresten, frågar en som aldrig haft gallsten. Har för mig att min mormor hade något sådant … eller … det kanske var njursten? Måste googla på skillnaden? Jag vet i alla fall att kära mormor fick operera och visade efteråt stolt upp en sten i en burk … säkert 1-2 cm i diameter.
  Som barn begrep jag aldrig riktigt hur det kunde bli stenar i kroppen sådär? Det vete 17 om jag begriper nu heller förresten?

  Hoppas att du får en riktigt trevlig klassträff i helgen 😀
  Kramisar

  Gillad av 1 person

 2. Vännen min, nu har jag läst några dagar bakåt i din värld – vilken skitläkare L råkat ut för, och ändå bra att de kunde operera bort tumören! Han får ta det lugnt nu några veckor, bra att det inte blir någon stor potatisodling i år! Krama honom, och Molly, han behöver henne om han ska komma igång igen. Själv passar jag bästa vännens hund igen, hon har fått maginfluensa och tar sig inte ut med hunden så han är hos mig ett tag. Livet är tungt, för henne och för er – och ändå har du ditt humör någonstans och tur är väl det. Vad händer med dina vikingar? Gallstenarna hoppas jag håller sig lugna, åtminstone över klassträffen – som jag hoppas blir trevlig! Kram på dig och på er/Margareta

  Gillad av 1 person

  1. Hej Margareta.
   Tack för att du läser och visst råkar många av oss ut för icke kompetenta läkare emellanåt. Jag har mött det alldeles för många gånger, men min lilla Jesper tror jag följer upp mina gallstenar för nu står jag på väntelista till kirurgen.
   L ska lägga ner potatisodlingen har han äntligen bestämt. Det satt långt inne men han ska behålla Molly. Däremot är han väldigt tjurskallig med att ta emot hjälp. I morrn ska han ta bilen in till Sala lasarett och det är ju alldeles för tidigt att sätta sig i bilen och köra själv. Men, han gör som han vill. Inget jag tänker lägga mig i för dumhet förtar vishet och han får väl ta det som det kommer.
   Min klassträff är avklarad och jag har fortfarande bildurr kvar i kroppen fast det är dagen efter. Väldigt trevligt var det och jag ska blogga om det bara jag får tid. Nu har jag nyss öppnat datorn efter flera dagar i stillhet men först…. teaterträning kl 13.
   Kram så länge ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s