Söndag och solen värmer

Vaknar utvilad för en gång skull. Går ut med hunden och sen lite kaffe som står förberett på köksbordet. Ganska njutbart faktiskt.

På gården har fastighetsbolaget ställt en enormt stor container, som vi hyresgäster får slänga allt brännbart i, under helgen. Den hämtas på måndag så det var bara att sätta lite fart. Upp i köksskåpen och plockade ner allt det där som stått och samlat damm i flera år. Balkongen fått sin översyn också och julgransbelysningen är nertagen ur plast-benjaminfikusen och lagd på rätt plats.

Nu funderar jag på om jag ska slänga mattorna som jag har varit för snål att avyttra. Men det blir väl bra med det. Nu är det annat att tänka på. Ska ju försöka se över vad jag behöver ha med på resan. Det är måndag i morgon och då behöver jag växla pengar och göra det allra sista. Hela tisdagen går åt till att spela upp teatern mitt på dagen och onsdag morgon ska jag stå någorlunda utvilad och pigg på centralen kl 06.00 för vidare resa till Arlanda.

Har ännu inte uppnått stadiet av nervositet inför den stora utflykten, men den kommer väl. För upp i luften ska jag. Brukar tänka på det när jag ser flygplanen från Hälla höja sig över Mälaren, på färder som jag inte har en aning om vart.

DSCN3268

Skaplig morgon, som sagt, (även om det var vid den här tiden förra året som den blev förevigad).

5 reaktioner på ”Söndag och solen värmer

  1. Hej Margareta 🙂
   Jag ska till Salt Lake City för att lära mig mer om ASEA. Det är ett konvent där jag ska blanda mig med 23 länder och försöka förstå vad i all sin dar de pratar om. Det blir häftigt att hänga med örat åt mina kollegor så dom får översätta de svåraste. Jag begriper ju bara så där en 50%. Men det gör inget för jag får göra mitt livs resa.
   Kram

   Gillad av 1 person

  1. Åker på onsdag och kommer hem på torsdag. Igår var dottern här med sin stora rullande resväska. Rosa, grann och lätt. Hon ville veta vad jag skulle ha för kläder till ”galan” på lördagkväll och hon studsade i soffan när jag visade upp mig. Nyköpta grå byxor och en jumper som jag haft i garderoben (oanvänd) i säkert 10-12 år.
   Och vet du vad hon sa? Jo…. ”Vad du är vacker mamma”.
   Ord som värmde, för hur det än är så har hon en ”gammal” mamma, men med åren så har hon accepterat det också.
   Tack för lyckönskningen och jag tror att hela resan blir spännande. Om jag sedan lär mig något får visa sig. Men bara att få möta folk från så många länder, med samma intresse, ska bli kul. Kommer kanske att bli som på fotbollsarenorna, fast med bara en planhalva 😉
   Kram

   Gillad av 1 person

   1. Du är vacker! Det tycker även jag!
    Och visst blir man glad när en komplimang kommer spontant sådär 🙂

    Efter hur jag tolkar det jag läser, där en lördag är inblandad, så förstår jag att du ska vara borta en vecka … inte en natt.
    Jag blev ganska matt först, för det kan inte fungera med en sådan resa, att flyga dit ena dagen och hem den andra … hihi

    Önskar dig en jättefin resa nu, och se till att njuta av galan på lördag … Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s