Razzia i huset jag bor

Igår kväll när jag kom hem så var gården fylld med polisbilar. 5 st. När jag passerade den utspridda gruppen av poliser, som stod med var sin ”fånge”, frågade jag en av poliserna om det var risk för lekamen att passera in i min trappuppgång. Nej då, det är ingenting att vara rädd för, svarade han som om jag vore en unge på 10 år.

Jag vet ju ungefär vad som pågår och vad som pågått en lång tid. Vi har knarklangning i huset och både fastighetsägarna, polisen och vi boende är medvetna om det. Så det var troligtvis en ren razzia och inte står det något i tidningarna eller media. De jobbar i det tysta s.a.s. För att få fast de värsta skurkarna.

Som tur är så är våningarna högre upp bebodda av lugnare element, som jag själv och det är likadant i de övriga 7 höghusen. Vi som bor högst upp vill bo kvar och bor lääänge p.g.a. den fantastiska utsikten. Så här uppe hos mig råder lugnet. Hör ingenting utom koltrasten som sitter i talltopparna och börjar sjunga kl 03.30. Det är ljuvliga toner och långt från knark och fördärv.

DSCN1468

4 reaktioner på ”Razzia i huset jag bor

  1. Det kanske är ett fenomen som finns lite överallt. Möjligt att det är lite svårare för en hyresvärd att få folk att flytta in i ett sådant, utan utsikt. Sen är det väl lite så att hyresvärdar har någon form av åliggande från kommun/samhällsnytta att ta emot ett visst antal av de utsatta/langare/arbetslösa osv. Jag vet inte men … tanken finns, för vår hyresvärd har inte en chans att avhysa vårt problem pga av att hyresnämnden säger nej. De har verkligen försökt.

   Gillad av 1 person

 1. Det låter obehagligt, även om det ändå verkar som att ni inte märker så mycket av det, där uppe i höjden … Illa nog att veta att det finns så nära.
  Önskar dig en fin vecka, och hoppas att dina barn inte glömt bort dig idag på mors dag …
  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s