Uppåt väggarna

Käre värld. Jag har inte varit in här på länge och vet knappt vad jag ska trycka på för knapp. Som vanligt har jag inte tålamod att sätta mig in i finesserna, trots att jag fått råd och stöd av Louise (lessen vännen, men jag klarar det inte). Det får bli vad det blir och det är egentligen inte så viktigt. Ingenting är särskilt viktigt längre.

Behovet av att skriva av mig kommer då världen runt om mig har tagit över hela min tid och mitt väsen. Så just nu känner jag mig kvävd av yttre faktorer och vemodet och allvaret, för att inte tala om ensamheten inombords, känns som en tom påse. Han sa så Hasse Alfredsson. Om den kloke Tage var med på ett hörn, kommer jag inte ihåg.

Förra veckan tillbringade jag i Italien. Inte det soliga landet, för i Venedig, där vi höll till var det dis och 100% luftfuktighet. Lite sol fick vi uppleva första dagen i Milano förstås. Så nån tröst och känsla har jag kvar. Nu har kylan här hemma gett sig till känna och kanske är det därför jag mår så dåligt. Fan vet.

Oftare och oftare kommer tankarna om livets vara. Hur och vilken betydelse det är relevant i den här lilla skriften, vet jag inte. Men jag hemfaller oftare nu åt tyngre tankar. Det ger ingen kraft, trots att det enligt de intellektuella ska vara så sabla nyttigt. Reflektion och sånt som för min egen del får mig att gå ner i varv och känna mig obetydlig. Totalt utanför gemenskap lever jag i min egen lilla värld.

Visst, ingen fara, jag har både nära och kära vänner. Men det går inte att resonera med dem om ”livet”. Dels kan jag förmodligen inte föra ett sådant samtal, men inte heller att någon av de berörda närstående är särskilt intresserade.

När jag nu under denna dag har hängt upp hela väggen full med mina tavlor, så känner jag hur gärna jag vill bli av med dem, tavlorna alltså. Hoppas nu att någon har vett att komma på mitt ”öppna hus”, för annars åker varenda tavla till återbruket. Jag har haft dessa så väldigt länge så jag är trött på dem. Utställningarna jag har haft genom åren har samlat en skvätt kvar till utförsäljning. Orkar inte med att måla heller, längre. Vill inte, vill göra rent hus, städa bort, men jag vill inte börja med något nytt.

Sannolikt och kanske det rätta är som sker. Somliga städar innan det är för sent. Kanske är det som Margareta säger att november är en skitmånad. Hon uttrycker sig inte så förstås, men det är andemeningen. Och jag börjar hålla med. Insikten att årstiderna påverkar och då kanske någon speciell, vartefter humör och läggning, påverkar mer än vad vi tror, vi människor.

Tramsigt det här men rackarns vad skönt att skriva ner för tankarna snurrar bara runt, runt. Nu måste jag iaf hålla en någorlunda röd och bestämd tråd.

Borde avsluta med något skämt eller lustighet, men det är just nu slut på dessa också och Bamse står med benen i kors.

 

 

3 reaktioner på ”Uppåt väggarna

 1. Även om det är trevligt att se dina rader här igen, så blir jag helt klart lite ledsen över att läsa det du skriver. Ledsen för din skull, men också för min egen … eftersom jag känner igen mig själv i dina ord …
  Man ska inte behöva känna så som du beskriver, men man gör det ändå … 😦
  Efter att ha läst det här ligger det ett vemod i bilden på din fantastiska tavelvägg. Det skulle det inte behöva göra. Den skulle bara innebära glädje och skaparlust, för dig och för alla som ser den. Du är en så fantastiskt duktig konstnär …
  Vore du här skulle du få en bamsekram … ❤

  Gilla

 2. Kära vännen min – dina tavlor är vackra på väggen, och dina tankar känner jag igen, det vet du – november är en skitmånad! Och – det hjälper att skriva, gå ut med Bamse, göra vad som helst som lyfter en ur de där ledsna tankarna som bara tynger ner – det vet både du och jag också. Världen är hemsk just nu, och snart kommer den där julen, redan fullt av tomtar överallt, och min fd make fyller 80 (gissa vem som fixar något), och hemma är jag bara på besök ibland – det är synd om oss människor i november. som snart är slut – sedan ska vi bara överleva december och januari också, februari är trevligt kort och i mars börjar våren!! Kram på dig och lycka till med ditt öppna hus – gör tydlig reklam på Facebook vetja!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s