Skriva för att komma igång

Det rådet fick jag och det är verkligen aktuellt. Har inte varit till biblioteket på väldigt länge och alla böcker jag har är utlästa. Försöker mig på Ivar Lo-Johansson men vänder några blad och sen somnar jag. Borde ta till vara hans visdomsord och erfarenhet, men så till vida har jag fattat att även han behövde hålla pennan igång för att komma någonstans.

Hjärnan behöver hållas igång, så nu börjar jag fundera som jag gjorde en gång förut – steg helt enkelt ur bingen en kväll, satte mig vid datorn och började skriva en egen bok. Tänkte att det kan ju inte vara så mycket svårare att skriva på egna vita blad istället för att vända någon annans. Båda är ju oskrivna för mig.

Nu gäller det att yoga fram en ide´. Relationer är det värsta jag vet att skriva om. De ska bara ramla in med automatik och det brukar fungera. Somliga har anteckningslappar på väggen där idéer skrivs upp, och somliga har lapparna innanför pannbenet. Och  lappar i mitt hushåll försvinner av någon anledning. Papper och lappar är min Akilleshäl. T.o.m. räkningarna börjar komma från inkasso. Inte vettigt på en fläck. Jag träter på mig själv att jag ska reda upp på skrivbordet så det inte blir så dyrt. Nu har jag iofs varit ute och flaxat en vecka, men det ska jag i ärlighetens namn inte skylla på. Det var likadant innan (fast utan inkassobrev).

Har läst runt lite på bloggar och jag frapperas av hur den fridfullaste av tider är på väg in (ironi). Stilla ro och förväntan och ljus som tänds mot mörkrets makter som vill klämma åt människobarnen i novembermörkret med domens dag som slutvinjett.

Och nog har det rått mörker. Mörker som även jag drabbats av, precis som alla andra. Han Nostradamus visste han. En omdiskuterad siare. Friden får som sagt ge vika för det mediala flödet. Inga ljus i världen kan göra något åt ondska men… ett ljus för den enskilde kan förstås ge en stunds tröst och ro.

Apropå det och gamla visdomsmän, så har jag nu beskådat tornet där Galileo satt och studerade måne och stjärnorna, och kom på att jorden var rund. Ganska häftigt faktiskt. En promenad i Padova på sju timmar.

Nä, nu är det bra för ikväll. Inget av vikt är skrivet – men skrivet är det!

 

 

 

 

En reaktion på ”Skriva för att komma igång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s