Annorlunda Julmarknad

 

IMG_1654Hur idén dök upp har jag glömt, men fart blev det.

Var det när jag var ner i mitt pyttelilla, överfulla källarförråd och såg hur mina gamla alster for illa, eller hade tanken legat latent sedan länge? Kanske redan när jag gjorde om mitt vardagsrum till ateljé och började måla igen?

Hur som helst fanns den bara där. Mina målningar skulle väck och vad fanns att göra annat än att ta tag i denna aktuella tid som kallas Jul.

Jag gör det inte, man de allra flesta av oss far som skottspolar på allehanda julmarknader. Jag har varit på några stycken genom åren men jag har aldrig blivit imponerad och om det hänt har jag inte haft ekonomisk möjlighet.

Eftersom nätverksförsäljning är ett av tidens mest lönsamma och effektivaste försäljningsmetod så blev det i dessa banor; att använda mun mot mun metoden. Ut med ett evenemangserbjudande bland vännerna på facebook och ut med en trevlig inbjudan pr. sms, att jag hade en tidsbegränsad vernissage under torsdagen. En gång till finns möjligheten, och det är på söndag under tre timmar. Sen stängs definitivt möjligheten att komma in i mitt hem och se hur jag har det och hur jag lever.

Så igår fylldes mitt hem med bara vänner. De som jag ser ofta och de som jag träffar mer sällan. De tre som syns på bilden gav sin tillåtelse att jag fick lägga upp bilden på facebook men jag lägger den hellre här.

Idag har jag faktiskt bara varit helt dränerad på kraft, för det är nervpirrande att köra igång ett sådant här evenemang. Det var ett tag sedan. Första gången jag hade offentlig utställning så blev jag tvungen att stanna bilen på väg hem efter uppgörelse, städning och överlämnandet av nycklarna till galleristen, för då brast det. Grät som ett barn av utmattning. Då hade resan varat under två nervpirrande och intensiva månader före och sedan tio dagar med folk som kom och gick och tyckte på Galleriet. Men det var det värt. När jag lugnat mig där vid vägkanten ringde jag upp min son och sa att, nu kan vi bygga ny veranda på vårt gamla hus som vi bodde i på den tiden.

Nu kör jag med humana priser på både gammalt och nytt. Ingen gallerist som naturligtvis ska ha sin beskärda del. Ingen annonsering som kostar skjortan och inga dyra frankerade inbjudningskort. Och en annan orsak som också bidrar, är naturligtvis att mina egna anspråk blivit mindre och mindre.

Nu är det på söndag igen och nu är det andhämtning. Gillar ju Idol men orkar aldrig vara kvar och se vem som slås ut. Helt ointressant, för huvudsaken är att Martin från Lindesberg vinner, och jag liter på honom och sover lugnt.

 

 

 

2 reaktioner på ”Annorlunda Julmarknad

 1. Hoppas att du får ordentligt med besök … och något sålt …
  Jag ser att det hänger många sköna verk där på väggen … Och förhoppningsvis är den här varianten så pass ”lugn” att du slipper tårar av utmattning …
  Kramis

  Gilla

  1. Jodå det var lugnare och jag sålde 8 stycken. Ändå var jag dränerad dan efter. Nu gäller det under morgondagen mellan 12-15 och det känns inte alls oöverkomligt. Grejen är inte så dum… att ha det hemma. Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s