Varför skriver jag

Om jag ska analysera mitt skrivande så vill jag binda ihop det med olika perioder, men jag har inte kommit på vad som hände när jag väl började. Nu menar jag de lite större åtagandena jag gjort. Men det är likadant med diktningen. Perioder.

Nu har det ju gjorts någon uppmärksammad film om det här att vi svenskar är världens mest ensamma människor. En man blir hängande i sin lägenhet och hittas inte förrns efter två år. Autogiro och inga anhöriga. Tja, det är väl i stort vad som skulle kunna hända oss lite till mans. (Varför kom jag in på det nu då?)

Nu tillhör jag inte de stabilaste varelserna på jorden utan är mest ute i det blå och svävar. Hemfaller åt fantasier och är onormalt optimistisk. Inte bra alls, enligt andras förmenande, men med åren har verkligheten faktiskt kommit ikapp, (lite grann). Kan numera se till att jag har någon form av tyngder runt fotlederna. Men det är efter ett långt liv  så den främre halvan av hjärnan är lite tröttare liksom. Det är ju där kreativiteten och framåtskridandet sitter, har jag hört. Fast det kanske inte alls är sant… kolla! … nu är jag ute och svävar igen.

Men visst är skrivandet en bekräftelse? Jag skriver- därför finns jag. Herregud, det finns ju skrifter redan på neandertalarnas tid. Grottor i Frankrike eller något sånt. Ja, ja.

Det är lördagskväll och jag är ensam. Vill ge mig in i en ny historia där det inte behövs någon form av forskning och fakta, men slänger bara ner några ord här. I morgon ska måsten åtgärdas, men inte nu. Är trött och vill egentligen gå och lägga mig i bingen. Men då läser jag andras ord och iofs så ska man ju göra det, men jag vill läsa mina egna. Mina egna figurer som agerar helt utan att jag har en aning om vad de ska ta sig före.

Att skriva är som att öppna en oläst bok. Mer är det inte. Sen är det bara upp till humör och vilja det hänger på. (Detta gäller förstås enbart mig, så ingen tror att det gäller andra.)

Det här har jag lagt in på en sida, som jag nyligen öppnat, på Facebook. Kallar den Charlotts SKRIVARSTUGA.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s