VARFÖR?

Ordet varför är nog det mest aktuella ordet för mig just nu.

Varför känner jag mig utsliten och varför känner jag ingen entusiasm och varför har jag tystnat och varför vill jag bara gå och lägga mig.

Det här gäller bara en enda grej. Det som hände mig för nu snart tre år sedan har blivit ett problem. Alla andra varför har så ringa betydelse. De har sin förklaring. Men inte detta som nu har tagit över hela mitt väsen och min kropp.

Jag måste reda ut varför jag vill hålla på med nätverk och den produkt som jag vet är en revolution för vår hälsa.

Har jag gått tillräckligt djupt och frågat mig efter det egentliga varför. Det är ju så himla viktigt enl normen. Har skrivit ner mitt varför vid ett otal tillfällen men när jag lyssnar på andras varför så låter mitt varför egoistiskt. Men det är jag ju och inte skäms jag för det heller. En stor egoist och kom inte och säg att någon annan inte är det.

Andra förklarar sina varför med hur de vill förvandla andra människors liv till något positivt – att de ska bli friska – öppna barnhem i fjärran länder – ja, helt enkelt frälsa världen och hela mänskligheten. Jag har inte ett dugg intresse av det och befarar att jag är ute på hal is med de jag samarbetar med.

För en icke insatt inom nätverk, så kan jag förmedla att om man är riktigt duktig och vet sitt varför så kan man bli enormt rik. Jo, faktiskt. Men är det det det är frågan om?

Tydligen. För om man vet sitt varför, så kommer också entusiasmen, glöden, framåtskridandet, glädjen blablabla osv. Då jäääädrars händer det saker.

Och det vet jag väl. Men mitt varför i nätverkssammanhang funkar inte.

Tänker på Ferlins dikt om gossen som sitter på handlarn´s trapp och har tappat sin papperslapp….

 

2 reaktioner på ”VARFÖR?

  1. Låter ju inte särskilt kul alltihop – måste du presentera ditt ”varför” för någon kritisk lyssnare? Duger det inte att du vill sprida något som du upplever är bra, och dessutom tjäna pengar på det? Är det någon sorts kult du har hamnat i? Kliv i så fall av och det omedelbums – andas, sköt om dig, måla och skriv – och strunta i resten – massor av kramar!

    Gillad av 1 person

  2. Så skönt att få din respons Margareta. Den sista meningen är det som rullar runt i skallen på mig. Hela grejen är ju fantastisk men varför denna jakt på något jag definitivt inte är kapabel till. Jag har så stor egen integritet och det betyder att jag inte heller vill gå som en bärsärk genom andras.
    Dags att skriva ett privatbrev till dig. Tusan att det ska vara så kallt så jag inte vågar dra iväg för långt med bilen.
    Kram och jag tror bestämt du har gjort min dag ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s