Det är tyst

Det betyder att jag haft en tyst dag. Vägrat svara i telefonen t.ex. Så underbart med presentationerna som ligger inprogrammerade. Har bara att välja. Ok, jag svarade när dottern ringde och när bästa vännen hörde av sig förstås. De är inte så svåra och begär inget. och de där jag inte har inprogrammerade lämnar jag därhän. Det brukar vara försäljare. Men underligt är det med detta förfaringssätt. Ibland händer det att det bara visas ett nummer och jag bara känner att jag ska svara. Då är det för det mesta någon jag s-k-a svara i telefonen för.

Men som sagt. Tyst. Det gör att tankarna för den skull, inte är tysta. Radion förmedlar att Medelhavet har tagit si och så många nu, redan under 2016, och jag kan nog aldrig få tillbaka den där känslan att Medelhavet skulle vara något eftertraktansvärt. Men förmodligen när det här är över, så blir det som med tsunamin. Folk glömmer och åker dit och spankulerar på sanden där det ligger människor om omkom. Vi går över lik på många sätt.

Sen hörde jag på radion att folk har det såååå eländigt ekonomiskt efter julhelgerna, så många får rent av göra en inventering i sina kyl och frysboxar och ta reda på det som finns. Gammalt men användbart och sen stängde jag av radion för jag kom att tänka på tanten som satt utanför affären i går kväll, i 16 graders kyla.

Så har vi ju det där facebook. Jösses…. Ok, jag delar en del jag också, men jag delar inte mina politiska åsikter. Gjorde det en gång i vargfrågan och det blev bara obehagligt. Politik och åsikter om hur saker och ting ska skötas och uppfattas rätt är i mina ögon en väldigt privat sak. Den ena ljuger friskare än den andra eftersom det inte går att, för den enskilde, få reda på fakta, så struntar jag att orera i offentliga sammanhang. Folk får tycka vad de vill. Behöver inte känna mig tappad bakom en vagn iaf, för visst har jag åsikter. Det här med fakta är banne mig det svåraste som finns. Den existerar ju inte. Men att det drunknar folk, som är på flykt, det är fakta, för döden är den enda fakta som finns.

Det är mycket död och elände, och när jag gick in på fejjan lite senare under dagen, så blev jag upplyst (genom en delning förstås) att det är internationella kramdagen idag. då tänkte jag nästan skriva tillbaka till avsändaren som sitter i sitt fläsk och väl ombonade härd: att folk fryser ihjäl – de drunknar – de är på flykt – och romerna tigger vid varenda mataffär. Bara kvinnor. För det mesta. Sitter visst en äldre man nere i city och spelar dragspel. Internationella kramardagen. Gud så fånigt, för samma människor som kramas ger inte ett vitten till kvinnan utanför affären. Inte en spänn! Jag blir också irriterad, nej!… upprörd, för det ska inte behöva vara så här. Kommunalskandalen visar tydligt hur det går till runt grytorna där fläsktärningarna flyter i flottet. Så nog kunde pengarna fördelas rättvisare, all den stund det är rena rama stöldgodset.

Så känner jag att det måste ta ett slut. Jag kan förstå hur en del känsliga ungdomar tappar sin vision om livet och helt enkelt hänger sig i garderoben. Vad är det för mening, frågar de sig. Sådant händer. Ofta.

Nu ska jag ta och sluta skriva ner denna dags tysta funderingar. Kan bara konstatera att jag aldrig är ensam. Just nu får en ny tavla höra hur jag muttrar och svär emellanåt. Ett stam fel där och måste jag ha grenar på träden och fan vad gult det blev och näää det här är inte bra fast jo……. du duger.

Nu har jag dessutom upptäckt att jag glömt bort hur jag lägger in en bild här. Hur glömsk får jag vara? Ä, det gör inget, för jag lägger in på fejjan och i min nyöppnade ”CHARLOTTS MÅLARSTUGA” Hoppas att jag inte glömt det i morrn.

🙂

 

 

 

 

2 reaktioner på ”Det är tyst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s