Citat och källarbyte

Min en vän gillar citat. ”oroa dig inte inför morgondagen – i övermorgon är den borta”

Ungefär så där (om jag minns rätt). Och naturligtvis får jag en sån där liten lust att kommentera om just detta. Jag oroar mig inte inför morgondagen men däremot månadsslutet som varenda gång faktiskt är lite oroande. Är det någon som begriper? Hehehehe…

Vet inte vilket citat som stämmer på det jag ska göra under denna dag. Jag har ett källarutrymme till min lägenhet som inte räcker till på långa vägar. Har förstått att under årens lopp så hade gamla tanten, som bodde här i 30 år (före mig) ingen nytta av något större. Har försökt prata med hyresvärden och de säger att det inte är något att göra åt. Men undertonen fanns där och som en följd-underton förklarade de att det är djungelns lag som gäller. Så… idag ska jag vara djungelkvinna. Jane. Hette inte Tarzans kvinna så?

Angående månadsslutet i inledningen, så tror säkert någon att jag kunde sälja bort lite av det som finns i mitt trånga utrymme. Men se, det går ju inte. När vi, mina barn och jag rensade vinden i huset vi hade gemensamt, så blev det så att jag blev förvaltare av en del saker som den yngsta ville ha kvar (fast hon sa tvärt emot). Nu har det hänt att hon frågat efter och vissa saker finns kvar, men det mesta är slängt förstås. Hon får ta till sig citatet om den spillda mjölken.

Så funderar jag på om jag ska be om hjälp. Men det finns citat/ordspråk om det också. ”Bra karl (hm) reder sig själv”. Och så himla mycket är det inte. Lättare att fixa själv än att åbäka mig att inhandla käk till ev. flyttpersonal.

En annan sak jag inte begriper är att jag avskyr att handla. Det gäller precis vad som helst. Om det finns det säkert något klokt att säga och finns det inga citat så får jag väl göra ett. ”Även den late hamnar under locket”.

Nä, nu är det slutbabblat. Ska ner och sopa i det stora, tomma utrymmet och se om jag kan fixa flytten i em.

Om någon tycker jag är girig så vill jag tala om att mitt nuvarande utrymme är på 1,5 X 2,0 och hörde en gång i tiden till de små ungkarlslyorna som finns i huset.

 

En reaktion på ”Citat och källarbyte

  1. städa och släng. se till att barnen tar det de vill ha och ut med resten – säger jag som också har för mycket trots att jag rensar, väntar på att äldste sonen ska ta hand om jakttroféer och annat som absolut inte ryms hos mig… Kram på dig!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s