Dela eller inte dela

Jodå, visst. Facebook är bra på sitt sätt. Det finns en kontakt med yttervärlden. Jag vet bara inte om jag behöver den. Vi kommunicerar ju inte precis. Vi delar. Andras kloka ord och andras bekymmer och allt annat som någon annan vill dela med sig av.

Nu försökte jag göra två ”grupper”. Ett med mitt skrivande och ett för mitt målande. Gud så fånigt egentligen. Vad tror jag? Att det ska hända saker? Att någon form av kommunikation ska uppstå? Imbecill, det är vad jag är. Var och en har ju nog med sitt.

Tanken var att någon annan hade lika intresse. Någon utöver de fantastiska två människorna som jag redan har med samma intresse, bör understrykas. Ruska liv i någon av mina s.k. vänner och se om någon av dem lutade åt mitt håll. Men jag tror att detta är döfött.

Men… det spelar ingen roll. Nu har jag plockat fram andra delen på min roman och kan om kvällarna sitta och skriva ner vad som händer på 600-talet. Behöver inte dela det med någon.

Dela – Del – delalalalalalaa… en slinga av toner går genom huvudet på mig. Stängde av tvn för det är så hysteriskt på något vis. Den står där som en utkik till världen och det i beaktande så är det inte upplyftande för min själ.

Filosoferat lite idag om just ordet dela. Jag delar mitt liv med en liten hund. Det var liksom inte tänkt så. Men ingen enda vet vad som lurar runt hörnet. Inget är beständigt och allt är föränderligt.

Som min mage t.ex. Nu har den varit lugn sedan i somras. Nu har jag dagen till ära delat upplevelsen av ett gallstensanfall. Fick ett i tisdags också men trodde nog att det skulle vara det enda. Men stekt lök … aj aj aj, det gick inte.

Vad är det mer som tränger på? Tja, behovet av beröring kvarstår men jag suddade ut vad jag skrev i förra inlägget. Det lät för gnälligt och för öppet för känsliga ögon. Tack Margareta som hann läsa och tack för din helt underbara kommentar. Har arkiverat den i hjärtat.

🙂

 

 

En reaktion på ”Dela eller inte dela

  1. Älskar att du har mig i ditt arkiv i hjärtat – jag var aningen rädd att jag varit för öppenhjärtig – vännen, din mage kan jag bara önska sköter sig som den ska, det där med att dela livet med en hund har jag gjort och funderar på, men ska inte; och världen i stort är inte upplyftande för någons själ – men skriv, måla, gör det du vill och dela eller inte. Jag gillar att du delar. Kramar i mängd från den här vännen!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s