Tala är silver och tiga är guld

Det stämmer inte!

Här går jag och tiger och inte blir det guld av det. Bara tankar som kommer och går. Onödiga sådana. Oftast i moll, och jag begriper att jag behöver folk omkring mig för att över huvud taget fungera.

Ensam är stark. Ha! Jovisst ja… skulle göra rent under badkaret idag och inte fick jag loss fronten och det hade jag inte räknat med heller eftersom jag bad fastighetsbolaget att sätta fast den förra gången jag hade gjort rent. Nu ska badkaret ut! I morgon dag ska jag strö silver i i telefonluren och bevisa att det inte fungerar med att tiga för guldet. Nä.

Bäst är nog när jag sover. Idag somnade jag om tre gånger och varje gång ville jag bara fortsätta. Men när klockan visade på 11.30 drog skammen upp mig ur sängen. Då såg jag att solen sken där utanför fönstret. Vad glad jag blev och faktiskt energin kom rinnande genom den ganska mörbultade gamla kroppen. Därav badrumsrengöringen.

Sen kände jag mig väldigt harmonisk (måste berott på allt sovande) och ville umgås med mina kära. Så ut till dem och en trevlig stund. Mycket skratt runt kaffebordet av berättelser från det när barnbarnen var små. Nu studerar den äldsta i Uppsala och lillpojken håller på med sin nya bamsedator tillsammans med sin pappa (som är lika barnslig han). Den familjen har aldrig pengar över men tekniken… ja ja det är inget att säga om detta för det är nya tider. Prioriteringarna är annorlunda och vi vet ju nu att tekniken går framåt och kan ge både det ena och det andra av livets framtida förutsättningar (för de som är unga idag).

Men om jag skriver – då talar jag inte – det är guld. En ren och skär uppföljning av rubriken för dagen. Väl lämpad för skrivare i alla former. Känna att motivet för det skrivna ordet har betydelse. Hmm.. beror på v-a-d man skriver förstås.

Lade idag in ett kapitel (i Charlotts skrivarstuga) ur fortsättningen på min vikingasaga. Tänk, jag vet fortfarande inte hur jag ska klassa min s.k roman. Inne på andra delen men det är knepigt. Kanske ska jag ta och sova lite mer? Den här dagen har varit bra, juuuu….

🙂

En reaktion på ”Tala är silver och tiga är guld

  1. gott att du skriver vidare – sova bort tigandet eller pratandet (vilket det nu är) kanske inte är melodin, men förmodligen behövde du din sömn! Kram på dig, här är det varken silver eller guld, men tyst är det, bara katten och jag i huset – ut var jag en stund, men höll på att blåsa bort. Kram

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s