En dag i stiltje

Just nu är det alldeles tyst omkring mig. Onsdag och har bara att vänta på sångövningen i kväll. Bredvid mig i fåtöljen ligger Bamse och sover och på golvet mellan  stolens ben ligger lilla Svante och sover.

En valp är vi inte vana vid här hemma, för här råder friden, tycker iaf Bamse. Han är i vanliga fall en väldigt snäll och timid vovve men han har visat att han nu, vid sju års ålder, är en riktig surgubbe.

Den lilla vill sätta fart på honom och gör som hundar gör när de vill leka, men se det har Bamse glömt. Leka? Vilket trams. Så han drar upp överläppen och morrar hotfullt när den lilla kommer nära. Hugger till i luften om det blir närkontakt, men aldrig med tänderna. Nu får han väl hålla på med sin surhet tills han vant sig. Ja, även den lilla vänjer sig snart vid att ”Den där gubben är ju tråkig!”

IMG_1706

*

Gumman själv som bor här, har kokat morotsmarmelad. Jätte gott till både en köttbit och att lägga på rostat bröd. Hon råkade ha ett halvt kålrotshuvud hemma och det blandade hon med lingon från den absolut sista burken från i höstas. Hon vare sig plockar skogens bär eller gillar att stå vid spisen, men nöden har ingen lag, sägs det. Ryggen protesterar bara hon tänker på eländet. Framför allt på lingonen. Långt att åka och gå som en metkrok – rädd för ljud som kan vara troll eller annat otyg som finns därute mellan sten och moras. Hon har bestämt att det får räcka med sådana äventyrligheter framledes. Tänk om hon skulle dratta ikull och bli liggande någonstans. Visserligen har hon lärt sig finesserna på mobilen men vaddå, den glömmer hon säkert i någon väska i bilen.

Hon har börjat inse ett och annat. Stegen är inte så lätta längre och fötterna har en benägenhet att slinta lite hit och dit. För lite motion förstås och det vet hon, men gör inget åt det. Inte förrän solen börjar värma och det har kommit lite fler talgoxar som flöjtar i träden. I år kanske hon väntar ända tills bofinken är här. Hon har inte bestämt sig än. Ser tiden an, liksom.

Nu ska hon slå sylten på burkar och försöka lägga in bild på både den och hundar. Hur hundan nu det ska gå till. Hon har blivit ganska glömsk. Ack ack ack åhianemej.

Hahahahahaaa…. sex stora morötter, socker och citron blev EN burk. Hon måste vara dum i huvet. Också!

IMG_1702

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s