Jemen / E18 en torsdag

 

Endast på torsdagar har jag länstidningen. Det räcker… men ändå inte. Idag skriver de om ett land som det inte talas om så mycket. Urfattigt förstås och där det krigas lika hänsynslöst, kanske värre – vad vet jag, än i Syrien (om nu hänsynslöst kan jämföras i nivåer). Det är ju inte vettigt det som pågår och en hel värld borde…. ja, vaddå?

Här hemma har det kommit lite mer snö och det är ju hela världen. Det verkar så när jag lyssnar på den regionala radiokanalen. Trafikolyckorna ligger som ett pärlband utefter E18 och räddningsledaren som intervjuades suckade och tyckte att vi borde veta bättre. Håller med honom till fullo. Anpassning till halt väglag är det nog bara vi som gått igenom den gamla skolan, som vet hur det är.

Mitt största bekymmer för dagen är ……………?

Kommer inte på ett enda, men det ska väl lösa sig vart efter. Inte går det an att gå helt fri. Eller?

Inbillar mig att mitt liv som innehållit flera olika valörer, kanske jag nu, kan anse att resten är ren bonus? Allt det basala tillgodosett för länge sedan och dagarna ska bara fyllas med det lustfyllda. Inte undra på att det dåliga samvetet gör sig påmint när jag läser tidningen på torsdagar.

Men jag ska inte behöva ha dåligt samvete. Jag är en i den grå massan som handlat utifrån det liv jag fått – på den plats jag blev född – i den tid som varit. Den tid som är och framledes – står jag handfallen inför.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s