Nygift… hrmmm… igen

 

Rubriken skrämmer bara av att jag skriver den. Livet har gått så rasande fort. Insikten som dyker upp emellanåt – så säker som ….

Men det är sant.. Igår gifte jag mig. På rätt grundvalar enligt mitt eget förmenande och sunda förnuft. Såååå mycket som ligger bakom resonemanget hit och dit och till slut vann den praktiska biten, när vi nu bestämt att flytta ihop. Kärleken finns där och det är liksom dags att ta hand om den ordentligt.

Åtta år har gått och jag tror att det räcker. Men, man vet aldrig. Min gamla livsdevis: allt är föränderligt/ingenting bestående – och så den här: vad ska jag lära mig av det här, nu då?

Egentligen var det inte meningen alls. Meningen var att enbart flytta ihop och det var med den nyheten som våra barn och barnbarn kom till oss denna midsommar. För att fira sammanslagningen. De hade inte en susning om att det skulle bli giftermål.

Något chockade blev de förstås innan glädjetjutet från min dotter bröt tystnaden och fick de fallna hakorna att återta sina platser.

Kommunalrådet, med tillstånd att viga och därtill numera granne och vän till mig, kände sig hedrad över uppdraget. Hon var iklädd sin hembygdsdräkt och gjorde den annars så snabba förrättningen lite längre med att läsa några fina dikter – tillägnade bara oss och stunden.

Nu är det en ny fas i mitt liv. Får väl kalla det fas fyra eftersom jag delat upp livet tidigare på tre. Ingen som förstår vad jag menar och det är lika bra det. Jag fattar inte heller riktigt vad jag håller på med och glad är jag för det, för annars skulle inte livet vara så pass roligt som det faktiskt är. Tänk att sitta ensam när man inte behöver. Tänk att betala en hyra på 5700 när man kan betala en på 1700. Tänk att på morgonkulan känna kaffedoften som kommer ringlande under näsan och väcker mig till en ny dag.

Finns oändligt många fördelar och det går inte att räkna dem alla. Nackdelarna kommer väl inramlandes vartefter, men då får jag nacka dem en i taget. Så de så!

🙂

 

 

 

 

10 reaktioner på ”Nygift… hrmmm… igen

 1. Ahh vad mysigt! Grattis till er båda. Själv är det tredje gången gillt för mig. Vi träffades 1999 och gifte oss 2006. Det känns precis lika rätt nu som då!

  Gillad av 1 person

  1. Tack Fru Olsson 🙂
   Ja, nu ska jag bo på landet och ska, så fort jag hinner, leta fram det där du bloggade om att göra jord under diskbänken. Det var intressant och tänkte redan då, att jag skulle prova på.
   Återkommer om råd när det blir aktuellt 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Åh! Kände värme inombords när jag läste.
  Gratulationer och Lyckönskningar till Er!
  Men… inte behöver du göra jord under diskbänken ute på landet haha.. nu är frun rolig!

  Gillad av 1 person

  1. Hihihi… jodå, jord ska jag göra för då slipper jag åka till återbruket som ligger en bit ifrån. En kompost ute, behöver ju vissa bestämmelser för miljön osv, men inte ska väl hälsomyndigheten ha så långa arm att den når in under diskbänken? Förvisso bör iaf detta prövas. Lite kul också.
   😀

   Gilla

 3. Näe … nu skäms jag över att jag missat detta. Stort grattis i efterskott.
  Sitter här i båten på Borgholm, frukostmätt och slö, och roade mig lite med telefonen. Råkade då se ditt inlägg om flytt och rusade direkt hit genom cyberrymden.
  Önskar dig allt gott A-Lott, och vi hörs vidare om våra affärer. ..
  Kraaaaaaam ❤❤❤❤❤❤

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s