Idag – en kall och degig dag

Den där första höstdagen då inte kroppsvätskorna hänger med riktigt, är just idag. Har faktiskt nyst, ett par gånger. Det är ovanligt och signalerar att jag bör ta mig i akt från världens onda. Det där onda som förr brukade resultera i sängliggande, snorande och allmänt helt förgjord. Numera har jag bot av bästa sort men det är ju inget trollerimedel, om någon tror det. ASEA heter det och är världens dyraste saltvatten men också världens billigaste redoxmolekyler. Ja, de där små rackarna som gör att vi reparerar oss själva. Vad skulle annars hända? Tja, dö t.ex. är ett alternativ men det kan ju innan dess uppstå många andra besvärligheter.

Slutsvamlat om det för jag har påbörjat något som jag inte är överens med. Bakning. Det är trååååkigt.  Nu står en liten bulldeg på jäsning i bunken och ska väl strax glida över kanten. I en annan står det ett rågsiktsämne (kallar det så eftersom jag aldrig vet vad det blir) men som förhoppningsvis ska bli sådana där kakor med hål i.

I ett annat rum ligger det en utslagen man och löser korsord. Tråkigt det med men han har sina ursäkter. Går ju på cytostatika och cortison och det sistnämnda har gått ur kroppen just nu. När den ligger kvar så är han i farten som 17. Man får ta den man har. 🙂 Fyndigt!

Kan berätta att vi var hos goda vänner i fredags och det tar ut sin rätt. Så i går kväll Lördag, så lade vi oss halv nio. Ite gör det något heller. Vi gör som vi vill. Så var det inte riktigt förut. Det erinrar jag mig, hart när, varenda dag. Jätteskönt. När hela resten av livet ligger framför och att jag inte behöver göra ett handtag mer om jag inte vill – är fantastiskt. I alla fall när jag är på gott humör och det är jag nu igen, för bullarna ligger på plåten och jäser och ska, när de har jäst, in i ugnen och pigga upp mannen min med sin doft av kanel. Jag vet att detta fungerar väldigt  bra på både gammal och ung. Tänkte skriva något annat men då blir förklaringen alldeles för lång.

Men det råkar vara så att just kaneldoften är helande hos en som är deppig eller lever med andra psykiska åkommor. Det är verifierat men var – det har jag glömt. Däremot använde jag detta tillvägagångssätt när jag arbetade med en brukare en gång i tiden. Från inferno till kav lugnt på o-tid.

Detta är den enda fördelen och glädjen med bakning. För nu har mannen rest sig från säng och korsord och börjar sniffa i luften. Mmmmm… tänk så enkelt att få fart…. ja, alltid är det någon som vet.

😀

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s