Nötkråka

Bildresultat

Igår såg jag denna sällsynta fågel. Den var på marken under eken som står på gården. Men ack så skygg, så ögonblicket blev kort. bild:Wicipedia

Tänk att det skulle bli en kråka som fick mig att anstränga mig lite, för att lägga in en bild. Hmmm. Det är klart – en fågel, även en kråka är bättre än ett självporträtt av u.t. Få se nu bara om bilden hänger med när jag publicerar.

Vad mer har hänt. Jo, att höstens trädgårdsarbete verkar ha utförts till belåtenhet åt båda höfterna för de skriker och gnisslar lite om vartannat. Men jag säger åt dem att nu är det vila som gäller fram till våren.

Nu när trädgården är klar, så är det något annat som hinner ifatt. Något som pockar på: vad ska du göra nu då – vad ska du hitta på för att slippa? Att bygga upp självförtroendet igen, vad skrivandet anbelangar (jösses vad gammalmodigt), är på tapeten. Kasta av mig tveksamheten över de manus som bara ligger och gnager. Manus som jag tror är något. JanteFjanteKanante gräver i mig, precis som jag gjort i trädgården nu under en längre tid. Det är ju bara skit. Den lilla historien om Ida och hennes ort är ju så fnuttig så det är banne mig inte vettigt. Självkritik är bra för den hindrar mig att ge ut. Skulle vilja skriva om hela historien. Undrar om jag mängtar med det? (Mängtar är också ett gammalt uttryck, men jag tror det är dialektalt.)

En annan sak som jag går och funderar på är hur jag ska få upp humöret så pass att jag kan börja kåsera med humor och underfundighet igen. Visst, visst… det är bara att sätta igång. Men det är inte så bara. Orden finns men att ladda upp ett bra humör till detta åtagande är en annan sak. Informationen utifrån är så påtagligt negativ, så jag trycks ner varenda dag. Vissa dagar vägrar jag lyssna på nyheterna eller kolla på nätet. Men även inne på facebook (som borde vara lite lättsammare med enbart ”vänner”), är påtryckningarna stora. Och mannen min får jag hålla i schak så han inte spyr ut för mycket av det han tar in. Ofta får jag säga till. Tyst med dig! Jag vill inte veta!

Mina inlägg här försöööker jag att hålla ett tema på, men ibland fladdrar det bara iväg. Idag börjar det med en kråka och slutar med mediepåverkan.

🙂

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s