Det här med kyrkokör

 

 

Vet inte på vilket ben jag ska stå. Bäst vore väl att använda båda men i det här fallet haltar det rejält.

Sjunga i kör och därtill vara kyrklig – det är inte jag. Mannen min har även han, funderat på vad jag ska dit och göra. Men han förstår mitt behov av att just sjunga.

Att sjunga är friskvård!

Humöret blir på topp.

Hjärtspetsen får massage.

Lungorna vädras.

Blodet syresätts.

Koncentrationen skärps.

Ja, det finns otaliga exempel på fördelen med detta fenomen. Sjungeriet. Att uppnå extas och euforisk stämning har jag visserligen bara varit med om ett par gånger men allt sådant behövs inte när man närmar sig ööööööööööö… 70. (fyyyyyyy för den lede vad fort det har gått)

Nu är det ju så också att det går inte bara att trava in i en kör hur som helst. Ack nej, det gick bra i 40-årsåldern men nu… hahahahahhahhhhaaaaaaaaaaaaaa… L kviiiiiiiiiiid och gråt. Nu är det bara kyrkokörerna som släpper in gamla kärringar. Det är väl för att utöka antalet besökare i kyrkan, då det ska sjungas några gånger per termin. För hur som haver så ramlar det in några arma anhöriga då. Mina har aldrig varit närvarande, tackom och lovom.

Och hörrrrni… det här med nattvard vid mässa… bara det. Prästen vi har här är förskräckligt religiös och plingar med klockor och svänger med rökelse och han buuuuugar när han nämner Gud Fader och Jesus och han är såååå ödmjuk så det är inte klokt.

Detta påminner mig om min religiösa syster som knäar och gör sig liten och saktmodig i närvaron med sina systrar och bröder. Undfallande och skygg. Teater är vad det är. Amen!

Men, man får ge och ta. Gäller även u.t. Så jag gillar träningarna och får möta väldigt trevliga människor (som inte är så särdeles gudaktiga av sig) och jag får ta det här med att gå till kyrkan och göra prästen glad.

5 reaktioner på ”Det här med kyrkokör

 1. Hahahhaha …. jag tror jag kiknar av skratt. Du är helt oslagbar när det gäller att beskriva ”saker” med humor. Nu sitter jag med den rökelsesvängande, lovprisande och bugande prästen för mina ögon … hahahaha
  Som sagt … det är tur att du finns A-Lott 😀

  Gilla

  1. Har lagt in den i Skrivarstugan men jag har tagit bort det här med prästen för det är ju lite föööör personligt. Känsligt med religion. PÅ bloggen är jag ju näst intill anonym och vågar ta ut svängarna lite. Kram på dig och tack för att du läser ❤

   Gillad av 1 person

 2. Den typen av präster får faktiskt tåla om man gör sig löjlig över dem. Själv är jag troende men inte kyrklig – och hade jag stött på den prällen hade jag nog fått lämna predikan för gapskratt ekar så väldans i kyrkoakustiken…

  Gilla

  1. Tack för att du tittar in och kommenterar. Trevligt med någon som ger sig tillkänna.
   Ska gå in på din sida och se hur och vem som har trassel med garnet. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s