Hjärnblödning

 

Närmare och närmare kommer det. Sjukdom och död. Inget konstigt egentligen eftersom jag själv sakta men säkert smyger mig närmare – steg för steg. Nej då… jag fyller inte år. Nu handlar det om det som finns omkring – av vänner som faller ifrån (på ett eller annat vis).

Själv väntar jag på en gallstensoperation, och det ska bli skönt att bli av med den illbattingen, för den gör mig bara gallsjuk och sur. Men bästa vännens besked, när hon samtidigt får en liten hjärnblödning, efteråt blir informerad om att hon har cancer i tjocktarmen, gör att mina egna bekymmer smälter till ingenting.

Det var bara här om dagen som hon fick stroken och igår var jag och hälsade på henne. Jag måste se, för att kunna avgöra hur det står till med folk. Och jag blev innerligt glad när jag fann henne vid gott mod. Lite taskigt med talet, men i övrigt har hon armar och ben i funktion.

Men det där med tjocktarmen ställde till det hela – psykiskt. De kan operera bort det mesta (men inte allt) men det går ju inte nu när hon har blodförtunnande för hjärnkontoret. Dilemma. Men jag får väl så småningom reda på vilket och hur de gör. Hur som haver så har hon inte riktigt tagit in allt, men jag känner henne, hon har ”vilja”.

Det var om henne det och det får räcka för idag. Hoppas att jag slipper skriva mer om henne och att hon repar sig. Men jag lär väl återkomma om det så småningom.

 

Joooo… jag har kokat en grönsakssoppa med lök som bas. Ropade in Lennart till dagens lunch som jag döpte till Djävulssoppa med pannkakor. Han gick ut mätt. Hahahahahahaaaa… (stackarn)

😀

3 reaktioner på ”Hjärnblödning

 1. Grattis till löksoppan! Det är gott – hoppas din vän kommer igen, kanske bra att cancern upptäcktes även om jag ibland får för mig att det är bättre att inte veta – det gäller nog enbart om det inte går att göra någonting – kramar

  Gillad av 1 person

 2. Djävulsoppan lät ju smaskens… ioförsig undrande på de övriga ingridienserna än löken… Pannkakor är smaskens 👍 Hjärnblödning kan jag få då ibland… när ett problem sätter fart på riktigt 🤔 Sjukdomm som stroke och cancer ploppar upp lite väl mycket i min omgivning just nu… o-bra. LS snodde en vän för en månad sedan också…

  Gillad av 1 person

  1. Tack för att du läste och kommenterade. Ja, är vi i samma åldersgrupp, ungefär, så ramlar folk omkring en – tills man ramlar själv. Bara och hoppas att det finns någon omkring. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s