Höst – gnäll – prylar

 

Ok, nu är den här – hösten. Men vaddåååååå? Jag ska inte ut i grådasket mer än med Bamse. Han är inte så särdeles intresserad han heller. Det kanske är så med Pudelrasen? De gillar inte att vältra sig i dyiga diken och slänga sig i snömodden som sonens två spaniels. Det är troligen med människor som med hundar. En del gillar – och andra inte.

Sen finns det ju annat jag inte gillar och det är att se mannen min må dåligt under sina cytostatikakurer. Men å andra sidan så vet vi att det blir bättre när det är klart. Undrar bara hur länge en kropp klarar av all denna cortison som tas in samtidigt. Men vad som är positivt ar att han själv är så positiv. Tror att det är få människor som kan klara så här tuffa kurer med bibehållet livsmod. Har träffat så många som gett upp, när illamåendet och kraftlösheten satt in. Nog om det. Han mår bra, säger han, och då tror jag honom.

Sen kan jag väl tycka att jag själv är en jädrans gnällspik. Fast inte på väder och inte på sjukdomar men väl på små skitsaker och petitesser. Tror att jag helt enkelt har för lite att göra. Vad spelar det för roll att ”tandkrämstuben kläms på mitten”? Jag är inte van, helt enkelt. Eget boende och hushåll i över 30 år. Bäst är att skratta åt sådant, för livet är lite för kort för att haka upp sig på småsaker. Men vadddåååå… (nu är jag där igen) – det man har det har man.

För lite att göra??? Hur kan jag påstå det. En hel källare som ska göras i ordning. Mina prylar ligger ju fortfarande i kartonger och ska plockas upp. Fast å andra sidan ligger de väldans bra där de ligger. Har inte saknat dem på hela sommaren och hösten och innan dess låg de i en annan källare – lika oupplockade. Hahahahahaa….. inte vettigt på en fläck. ”Återbruket för bövelen”, skulle min son uttrycka sig. Och jag håller med honom, men går halva vägen. Sorterar lite grann och så får jag se om jag kan hitta något loppis. Någon som gillar att hålla på med grejer. Att de orkar? Finns ju de som lever på det. Beundransvärt. Säger jag som har krängt prylar i halva mitt liv. Resterande, verksamma halva, blev omhändertagande och vårdande och idag vet jag inte vilket som var bäst. Sannolikt inget av dessa.

Nä, vad sitter jag här för? Ut i rusket och trivs med dig, männska!

En reaktion på ”Höst – gnäll – prylar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s