Host Host och Häck

 

Förkyld. Det har jag inte varit på drygt tre år. Men nu har det hänt. Men det är klart, när mannen har hostat som en tok i en vecka så går det inte att komma undan. Det är hur som haver – tråkigt. Jag är inte van. Och nere i källaren är det svinkallt så där kan jag inte förströ mig, som jag annars brukar göra, då, på den tiden jag bodde i lägenhet. Varmt och gott. Här är det under nollan nu och farstubron är livsfarlig. Kanske inte var så hälsosamt att flytta från stan?

Nu pratar jag strunt, bara för att komma igång. Sidensvansarna har varit här och återkommer säkert för häcken med aroniabären ståtar fortfarande med sina klasar. Flädern likaså, liksom äppelträdet som så generöst står med både gröna blad och röda äpplen. Trädet bredvid har somnat in för länge sedan. Det är sommarens Glasäpplen och de är borta förstås.

Trädgårdsbordet är framställt och jag har hängt talgbollar runt kanten men ännu saknas fröerna. Lite för tidigt, säger mannen som ska bära den 20-kilos stora frösäcken ur affären. Får väl vänta då. Både fåglarna och jag.

En ekorre kommer dagligen på sin jaktstig längs med häcken. Den skyddar honom och han kollar snabbt av läget och försvinner lika fort. Borde skaffa lite nötter åt honom men då blir jag väl aldrig av med honom. De brukar ju bli lite föööör hemmastadda.

Skatungarna som föddes i samma häck är stora och ståtliga. Kan inte fatta varför de är så avskydda? De vill ju bara ha, precis som alla andra, lite käk. Sen drar dom ju. Här på landet är de fantastiskt vita och svarta. Skatorna hemma i stan såg inte alls ut så här. De var mindre och ruggigare och daskigare. Men de får skylla sig själva som inte flyttar från stan. Inte för att jag har blivit vackrare av min flytt men jag har stigit i graderna vad gäller jobb. Jojomensan. Outtalat hedersomnämnande därtill – som förste Diskare. Inte dåligt vid mina år. Men jag får väl ta och göra något av det också. Klurighet eller gnäll och det sista ska jag försöka låta bli, som jag nämnde tidigare. Igår tror jag. Jaja sak samma, behöver inte hålla nämnvärd ordning på dagarna.

Inga bilder medföljer (som vanligt) och det är så många andra som har bilder, så det räcker. Det är ju en konst att kunna skriva så att läsaren får en bild ändå. Hoppas att ni har sett min häck som jag har utanför fönstren. Har inte berättat om den är hög eller låg men meningen är att läsaren får göra sig en egen uppfattning.

November är här och jag har skrivit ihop ca 500 ord. Vore jag med i NaNoWriMo så skulle det bli 1000 till, men det orkar jag inte. Jag är en femhundraordare.  

Alltsåååååååå…. blogga om en häck??? Tja, vad ska jag blogga om när det är ishockey och det bara finns en tv.

😀  

 

En reaktion på ”Host Host och Häck

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s