Clinton/Trump-dagen och min dag

 

 

Så var det sagt. Vad det amerikanska folket ville. Jag pratar sällan politik för det är så många andra som gör. Det ska finnas någon som stoppar strumpor också, sa min moster en gång för länge sedan. Det var den dagen de landsteg på månen.

Världen förändras och det gör vädret också. Jag är barnsligt förtjust i den första snön. Sen hur den kommer ner på för vis spelar lika lite roll som vem som vinner presidentvalet i Amerika. Ner kommer den obönhörligt. Ingenting är beständigt och allt är föränderligt. Ingenting kan jag göra åt det.

Bamse följde mig i spåren när jag gjorde gångar i snön. Åt honom förstås. Då kan jag stå på bron och kolla svansspetsen på honom om det blir mer snö. Hallåååå.. nu blev det syftningsfel. Menar att när det har fallit mer snö så ser jag bara svanstoppen. Så!

Min förkylning håller i sig. Jajamensan. Likaså den förbenade gallan. Vi åt för en stund sedan och naturligtvis så satt det åt i magen, och jag in på muggen med en sabla fart och satte fingrarna i halsen. (Det här knepet är otroligt effektivt för att hålla anfallen borta.)

Det resulterade dessvärre i att mitt stackars sönderhostade struphuvud protesterade med resultatet: hostattack. Jag är slut som människa hinner flyga förbi inne i gråmassan, men så lättar allt helt plötsligt efter att jag fått svära lite och ta mig en klunk ur antihostaflaskan.

Nu sitter jag här och skriver och tittar på klockan. Ska jag eller ska jag inte ta mig till stan – hämta upp en väninna – ta tåget till Stockholm – ta oss till Maximteatern – se Persbrandt och sedan dö.. nä… åka hem igen, menar jag. Ok, jag gillar den där grabben. Skådespelare av guds nåde. Sen har han väl precis som dagens segrare, lite div fuffens och rabalder omkring sig, han med. Men min väninna……… hon är faktiskt riktigt kär i karln. Det kan jag inte fatta förstås men hon är drygt ett tiotal år yngre än vad jag är.

Trump.. nä…trams menar jag. Det är vad jag skriver om idag. Ingen särskild dag utom att jag idag kan fira 6 månader som icke rökare. Så de så!!!

😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s