Bara skriva för skrivandets skull

 

Nu i november pågår vartenda år en form av maratonskrivande. Det ska skrivas minst 1500 ord om dagen. Om det sedan är något som blir till en historia i form av ett manus eller kanske till en hel bok, är upp till var och en. Huvudsaken att man skriver. För många blir det säkert så att de fångar in eller utvecklar en idé. Det är ju kanonbra. Skulle vilja vara med faktiskt men jag är så rastlös. Har ju två händer som stör hela tiden – kli i benen också, så jag kan inte sitta så länge. Ja, jag kan räkna upp hur många ursäkter som helst för att slippa.

Och ändå har jag den där längtan att ta itu med ett projekt men jag har ingen susning om vad. Jag har en bok som har legat i väldigt många år, och den skulle jag vilja gå in och rota i – skriva om – göra nya gestaltningar (om det finns några) och framför allt. Ge mer fyllighet. Men med den har jag en eminent illustratör, och jag vet inte vad hon skulle säga om det. Men jag får invänta besked, för jag har lagt ut en krok.

Om någon är intresserad så har hon adress www.worldpress.lollosritrum.com

Hon har även en väldigt trevlig blogg. (här pågår intern marknadsföring och jag vet inte om det kan hamna i god jord hos någon, för jag har ju bara lollo – margareta och någon till som tittar in här.)

Fördelen med att, som jag, ha en helt inkognito blogg är skönt. I går kväll kollade jag lite inne i datorn och kunde gott räkna ihop drygt ett hundratal blogginlägg som jag gjort på olika forum. Har även en massa annat skrivet på en annan bloggsida  http://blogglott.l8tta.se/#home 

Men den här bloggen ska jag behålla i tysthet, och få vara som den jag är. Avkopplad – impulsiv – något så när hyfsad. Ska ju inte behöva skämmas när jag är 90 och sitter och läser struntet jag hävt ur mig. Då ska jag vara stolt över att jag fick ur mig så mycket dravel så att jag lugnt kan börja planera min 100-årsdag. För med förnöjsamt sinne lever man länge (har det sagts mig)

Igår lade jag ett inpass men fann att det innehöll alldeles för mycket världsligt gnäll, så den tog jag bort. Gnälla får jag göra men på RÄTT sätt.

God måndag 😀     

6 reaktioner på ”Bara skriva för skrivandets skull

  1. Vad roligt att du ville. 🙂 Här kommer en länk direkt in till hennes jobb med ”min” bok om Hubbo…..
   http://lollosritrum.hemsida24.se/tavlor%3E-portr%C3%A4tt%3E-illustrationer%3E/illustrationer/hubbo-…-29901887
   Hoppas det funkelerar. Skulle vara så roligt att få en kommentar. Lollo eller Louise, som hon heter är en lusande illustratör men även fantastsika barnböcker som hon behöver uppmuntras på att fortsätta med. Hon har en begåvning som är fantastisk och därtill otrooooligt rar och trevlig. 🙂

   Gilla

  1. Du gör min måndag! Tack för att du tog dig in hos lollo och hennes bilder. Hennes hantverk och mitt går liksom hand i hand. Vi är själarnas sympatisörer men har aldrig träffats irl (som det heter). Det betyder att det går att få underbara vänner över nätet. Du kanske har liknande upplevelser?

   Gilla

   1. Visst har jag det, och det är en härlig känsla eller hur? Försökte lämna en hälsning till lollo men det krånglade så kanske att du kan vidarebefodra att jag gillade det jag såg?

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s