Läsa andras bloggar

Det gör jag inte så ofta. Sitter inte och letar. Det tar för lång tid. Men ibland så ger någon ett svar som säger lite mer om personen – hos dem jag redan har på min egen lista förstås, och visst går jag in då.

Sedan händer det att någon ger sig till känna utan att jag behöver lyfta handen. Såååå roligt. Ofta blir jag alldeles förbluffad eftersom jag håller mig i en väldigt liten krets. Men det är ju så här det fungerar. Jag har bloggat på ett flertal domäner. Då jag tröttnat har jag bara gått ur och lämnat allt bakom mig. Men på dessa gamla jaktmarker har jag fått två vänner för livet. En har jag mött men inte den andre. Båda är så fantastiska kvinnor och tänk… jag tycker vi kvinnor är bäst! Vi skroderar inte och i den ålder jag befinner mig i, behöver jag inte tävla i vare sig det ena eller andra. Vi kan skriva ner våra känslor och vi kan få gnälla om våra krämpor och framför allt lägga korten på bordet om det skulle behövas. Som härom sistens då jag satte in en riktig gnälluschfystånkartikel över en toastol och dess användning. Jag tog bort den snabbt. Kan ju inte blamera mig hur om helst. Fast det var jädrans skönt att skriva ner den. Nu ligger den i papperskorgen. Men jag har hört att inte ens där ligger den säker. Nehej då, det går att leta fram preciiiis allting. Bara man kan. Och det är kanske en tusendels promille av jordens befolkning som kan det, och de hänger inte utanför min dörr. Bättre läsa finns ju än vad en gammal käring sitter och babblar om. Men…

… det är intressant för oss vanliga. Jag har en som är kunnig i hur man ska sköta om sig och framför allt hur hon har sporrat mig att plocka skräp. När jag bodde i stan så gjorde jag som hon. På bajsrundan med Bamse, så hade jag kasse med mig och plockade upp allehanda föremål som förut retade mig. Löjligt av mig. Efter ett par vändor så hade jag ett stråk helt fritt från skräp. Varför gnälla när man kan göra något åt det. Henne har jag haft nytta av och det drar jag mig inte för att erkänna.

Sen har jag några nya som jag inte har blivit riktigt bekant med ännu. Och så har jag ett par som bloggar om naturen. Det får jag inte glömma. De bjuder på otroliga bilder och delar med sig av var och hur man kan nå platser. Norgebilder och ända in på mina egna knutar.

Så dyker det upp bloggar som är outtömliga. Det går ju helt enkelt inte att hinna läsa allt. Men hos en fann jag en rubrik som fångade mitt öga. ”Min Syster”. Klart jag var tvungen att titta vidare. Och där blev jag sittandes. Fångad av orden och jag både gråter och hinner konstatera att orden når ända in i mig. Självklart att det vidrör strängar som jag har upplevt och de sätter igång med sin vemodssång. Livets gång och dess utträde ur de levandes gemenskap.

Nä.. nu ska potäterna på och isterbandet ska stekas. För sen ska jag sjunga. Yeaaameeeeeeeeeeen!

 

 

 

4 reaktioner på ”Läsa andras bloggar

  1. Alldeles rätt Mrs Olsson 🙂

   Har upptäckt nu att jag börjar bli lite instängd sedan jag flyttade ut på landet. Med det menar jag att jag inte längre har rörelse runt om mig och att det är för lite stimulans rent kommunikationsmässigt.
   Har ju inte ens en hiss längre; att råka komma i samspråk. Hihiihiihi..

   Gillad av 1 person

 1. Jag hittade hit via Mrs Olsson då du kommenterat där 🙂
  I bloggosfären har jag hittat många likasinnade. Hos en del tittar jag in bara ibland, hos andra regelbundet. Har fått en del goda vänner via bloggarna, vänner jag aldrig träffat IRL, men det funkar ändå. Gillar vardagsbloggar bäst!

  Gillad av 1 person

  1. Hej Carita och vad trevligt att du lämnar ett avtryck här.
   Ja, det är hos varandra som man någon gång ger sig tid att kolla vem det är som ”snackar på det där viset” liksom. Något som är lite utöver det vanliga.

   Det här med vardagsbloggar vet jag inte riktigt vad det är, men antar att det är ungefär som den jag har, för jag känner mig ganska vardaglig. Lämnat det pretentiösa bakom mig. Troligtvis har jag blivit lite fööööö lat. Men så här långt på livsstegen får man göra lite som man vill. (stege vad fick jag det ifrån, nu då?) Babblar för mycket ibland och är förmodligen obabblad ikväll.
   Hoppas vi ses och nu kommer jag in och hälsar på dig! 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s