Siri

 

 Idag, nu på förmiddagen går mina tankar till min fina väninna som ligger på operationsbordet.

Hon har följt mig sedan jag var 20 år ungefär. Vi hamnade på samma arbetsplats där hon under en kort tid var min chef. Min solidaritet då, lönade sig och jag fick en vän för livet.

År har gått utan kontakt, men så rätt var det har varit så har vi känt att det var dags. Var och en på sitt håll. Jag för det mesta i teatersammanhang då jag behövt hennes flinka fingrar och positiva attityd. Fick henne t.o.m. att vara med på scenen i en revy. Det glömmer hon aldrig. Det gör ju inte jag heller och inte heller när vi sitter en hel sommar och syr kläder för en höstföreställning, där kläder skulle sys till aktörerna som levde allt ifrån 1500-talet till 1929 när den aktuella ortens öde gick i graven. Jädersbruk heter stället om det kan vara intressant.

(Här skulle ett foto på min fina vän sitta men jag bemästrar inte tekniken. Faaaaa…n!)

Nu som sagt, ska hon vakna och få besked om operationen lyckats eller ej. Jag får vänta tills hon ringer själv och det värsta som kan hända, vilket har hänt förr, är att det inte ringer någon alls. Hujedamej.

Men denna dag är en underbar dag. En klarblå himmel.  Foderbordet har osynliga start och landningsbanor åt småfåglarna och ovanför i äppelträdet, som har sina äpplen kvar, sitter sidensvansarna och laddar in för sin resa till Medelhavet. Gässen och svanarna flyger över hustaket i välformade plogar och väsnas, för bakom kullen ligger blötmarkerna där de är programmerade att det finns föda och vila.

Själv ska jag sparka igång snabeljohan för på lördag ska golvdragsisoleringen runt väggarna vara borta. Då kommer det en man som precis har gjort slut med sin vän, vilken hade för mycket energi för honom. Pacemaker och höftopererad sedan ett par år så har konditionen och livet gått in i lugnare banor och jag får tala om för honom att skogen är full av mer lyhörda och lugna kvinnor. Fast jag gillade verkligen hans senaste. Men som sagt, ingenting är beständigt.

Denna dag är Siris dag, trots allt jag försöker tänka på som distraherar.  

 

3 reaktioner på ”Siri

 1. Håller tummarna för att du inte bara får ett telefonsamtal från Siri utan också för att hon har fått besked om att allt gått bra.
  Kunde riktigt se er sitta och sy och skratta, det lät så underbart.

  Gillad av 1 person

  1. Tack för tummarna. Har ännu inte fått något besked men har just skickat en förfrågan till hennes dotter. Inga nyheter är ju bra nyheter, men sådana här ggr är det som att suga på något beskt.

   Kram och tack för omtanke. Hon skulle saknas mig något alldeles oerhört. Vi har haft såååå roligt i vårt skapande. Plus att det är en mkt klok och empatisk kvinna.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s