Dum i huvudet

 

Vet inte hur jag ska orka, jag är ju så sjuk, kan du hjälpa mig?

Javisst det är klart jag kan.

Vem säger vad och lovar bort sig. Det är jag det. Allt beror på att jag har blivit uppfostrad till att hålla ord. Sagt är sagt. Och naturligtvis har jag genom åren av mitt liv fått trösta mig med att det faktiskt gååååååååååår att hitta nålen i en höstack. Det gäller att inte ge upp. Men hur dum i huvudet är den som faktiskt letar upp den där nålen och räknar med att få valuta för det idoga arbetet. Jo, det är fortfarande u.t som bökar runt i höet. Visserligen bytt höstack några gånger men ändå. Fatta vad jag menar. Man ska inte lova bort sig utan att ta reda på VAD och HUR mycket hö som ska plockas.

Nu till sista historien.

En vän, eller nästan vän, har varit myyyyycket sjuk och mitt i alltihop så skulle de flytta. Det var bestämt innan sjukdomen slog till. Deras lägenhet tömdes av experter och allt packades ner i lådor. Undran som ställdes till mig var om jag kunde hjälpa dem lite att packa upp porslin, eller rättare sagt så formulerades samtalet så jag lät lura mig att lova dem att jag skulle hjälpa dem. Naturligtvis. Det gör man ju om man ska vara vänner och .. ja ja.. klart att jag hjälper dig / er.

Fatta vad jag skriver nu och vad jag lovade. Ett normalt hem med porslin och lite annat för att hjälpa dem första dagarna i den nya villan. Men nu var jag inte så insatt i hur normalt det här hemmet var och porslinet som jag trodde var lite mer än vad jag har själv, var av gigantiska mått mätt. Herreguuuuuuuuud. Allt skulle diskas av det som låg i lådorna. Fyra stora skåp. Kristallglas i mängder. Flertal matserviser a 24 delar styck. Svaneholm Arabia, Ittala och fan och hans moster. Från kaffekoppen till soppskålen. Alla kompletta med något undantag av en sönderslagen tallrik.

20 stora packlådor med porslin. Fatta. Allt skulle diskas. FÖR HAND. Guldkanter och handmålat, sånt passar ju inte i diskmaskiner. Tre vändor till detta hem och ca fyra timmar var gång.

Vem vågar påstå att jag är dum i huvudet? Ni har mitt tillstånd! 😦  

8 reaktioner på ”Dum i huvudet

 1. Ja du… Eftersom jag själv har en bråkig kropp så har jag lärt mig att numera säga ja med en brasklapp. Jag hjälper gärna mina vänner men det kan variera med hur mycket och med vad.
  Fast med den pirslinssamlingen kanske det hade varit läge för en funderare: behöver vi verkligen allt? Själv har jag tre kaffeserviser och vill göra av med två – men vet inte hur för jag tror de flesta loppisar o liknande helst inte vill ha mer finporslin…

  Gillad av 1 person

  1. Håller med om att det gäller att ta sig en funderare. Men när frågan kommer i ett ögonblick när man mår som bäst och har full tilltro till vitaliteten – att jag kan ALLT än så länge… då är det inte gott att vara klok.
   Men faktiskt så fick jag slänga några gliringar när sjuklingen beklagade sig, sittandes på rumpan och suckande beklagade sig över den egna galenskapen att skaffa/köpa så mkt porslin. Då höll jag klart och tydligt med om att det var rena rama galenskapen. För när fanken ska man använda allt till och näääär. De är äldre än vad jag är.
   Men kalas har de haft försvarade hon, men varför, var närmare att BARNEN SKULLE HA FINT PORSLIN ATT ÄRVA.

   Bhaaaaaaaaaa, stackare, sa jag! (och var glad åt tillfället som bjöds) 😉

   Gilla

   1. JOdå… det dök upp den sanningen också, medans vi resonerade lite då och då om varför det stora antalet.
    Ungarna vill inte ha.
    Eller rättare; sönernas fruar.
    Jag är ingen porslinssamlare heller men jag kan objektivt beundra linjer och former och kan även tillstå att porslinet var vackrare förr. Men tiden går framåt och det är väl knappt någon som äter ur djupa tallrikar längre.
    Tänk vilket överflöd vi lever i. Det finns ju de som inte ens har något att lägga på tallrikarna – om de har några.

    Trevligt med din respons. Tack! 🙂

    Gilla

  1. Men va 17…. vänd inte på det här nu så det är mitt fel.. buääääähäää… jag är ju oskyldig som ett lamm 😉

   Kram på dig och jag hoppas innerligt att du har det bra. ❤ ❤ ❤

   Gilla

 2. Kan bara instämma i att du är dum i huvudet – fan ställa upp så, det gör bara sådana som du och jag – fast jag skulle nog backenaning tidigare än du – kram vännwn min, du behöver din energi till annat, dig själv till exenoek

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s