Matta på golvet i tvättstugan

Varför inte? Klinkergolvet är ju så kallt så håren reser sig på benen. Så faktiskt har jag lagt en matta där det egentligen är helt otänkbart i någon annans ögon. Varmt och gott och den där isiga luften blir faktiskt lite annorlunda. Om inte jag vore så skulle källarvåningen ha en temperatur runt 5 grader. Vad nu det kan bero på???

Men att städa källaren är riktigt roligt. Det syns. Grejer och pryttlar och annat bråte får nya platser och av mumlandet från dessa prylar, låter de ganska nöjda. Teaterkläderna i sina lådor kvittrade glatt när de flyttades in i ett annat rum. Nya estrader tjoades det, där nere i lådorna.

Fyra stolar fick ny vägg att luta sig mot. Sen att de knorrade ilsket när de fick lite annat i knäna, kunde jag inte bry mig om. De får vänta tills deras tur kommer när någon vänlig och varm liten stjärt parkerar sig där igen. Nån måtta får det vara på kraven.

Mina tavlor fick ny luft när sy-attiraljerna makade på sig. Men de vill bli av med den tungsinta massagebänken som bara står och tiger. Inte en släng gör han för att få någon att lägga sig och frivilligt utsättas för mina händer. Det är ju skvaller från mina ramlösa vänner men jag ska väl ta och försöka bli av med den bökiga bänken nån gång.

Så här kan man göra när man städar källaren. Samtidigt småprata med grejerna för det är faktiskt en form av skrivövning. Gjorde ett kåseri med pratande köks-skåp och deras innehåll, en gång. Fick 500 spänn för det. Men då var jag i riktig form. Herre jeee… 15 år sen. Inte undra på då. Kraven var inte så högt ställda på den tiden.

Nä… nu ska jag ner i källaren igen.

😀

 

 

 

En reaktion på ”Matta på golvet i tvättstugan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s