Kärleken ja…

 

Men nu såg jag något trevligt på Tvn. Ett djurprogram. Om djuren kunde känna detsamma som vi gör när det gäller kärlek. De kom fram till att; kan de känna sorg, så kan de känna kärlek. Och varifrån kommer vår egen uppfattning om kärleken om den inte är hämtat ur ursprunget?

Så enkelt och ändå så svårt – för oss, menar jag. Beror det på ”tänken”? Den där utväxten som sitter längst fram i loben. Ja, alldeles innanför pannbenet.

Det är underligt hur vi vill bevisa något som är uppenbart. Jag är egentligen väldigt konstig som skriver om det här, men det beror på att jag inte har någon att prata med just nu när mannen min är sjuk. Visst, jag kan ta telefonen men se, den är till för att endast användas i nödfall. Gud så tokigt uppfostrad jag är. Så jag skriver istället.

Kärlek var det ja. Livslånga förhållanden och vad jag kunde se och uppfatta så underhöll djuren sina relationer med beröring och ett omhändertagande och att de kunde uppfatta om någon mådde dåligt. I alla fall när det handlade om elefanter. Kontentan blir ju då att även vi behöver underhålla våra relationer.

Gör vi det? Oftast inte. Alla behöver beröring men här, hemma i mitt hus, blir det bara en kram om dagen. All övrig beröring är borta. Den försvann för en fyra år sedan ungefär, när vi var särbo och mannen min skaffade en hund. Nu är den hunden borta och jag har en egen, hehehe…

Så för att klara av det här med kärlek så får man vara var så god att hitta på lösningar, all den stund man vill vara med varandra (i ett förhållande menar jag). Somliga ser till hur de har det rent materiellt och praktiskt och lever genom barnen och annat påfund.

Har en gammal vän som fortfarande lagar matlådor åt sin 50-åriga son. Vad hans fru säger om det, vet jag inte men hon kanske är en klok kvinna, på sitt sätt. Mamman är det ju också för hon gör det ju i kärlek och nu ser jag att det smyger sig in ordet ”ju” och ”man” här och där. Då är det dags att sluta svamla om kärlek. Har tappat bort mig totalt och tänker inte knyta ihop den här påsen alls. Möjligtvis att jag är en elefant.

3 reaktioner på ”Kärleken ja…

  1. Baklänges 😉 Ja, jag är nog lite baklänges för jag skriver bara och det får bli som det blir. Har glömt hur jag ska lägga till bilder och det här med att göra annat med ditt och datt, ger jag 17 i. Har en annan blogg som jag tröttnade på men den var bra mkt lättare att hantera.
   Kul att du tittar in. Har letat lite efter andra som ”skriver” men det är ganska svårt.
   Sitter just och gör femte omskrivningen av en liten roman och det värsta är att jag ha glömt det mesta vad gäller fakta i ämnet Yggdrasil = Asatron
   Alla har sitt men det är nyttigt att titta in i andras världar då och då. Berikande på nåt vis 🙂

   Gillad av 1 person

   1. Nä, jag tror inte att du är särskilt ”baklänges” 😉 … hihi
    Däremot kan man som besökare läsa saker baklänges, när man inte varit inne på en blogg på ett tag. Jag gör också oftast som Carita, läser det senaste först … och det kan bli som att bara höra poängen i en historia … och hur mycket förstår man då? Ja, du vet vad jag menar … 😉

    Du och jag har haft våra diskussioner om kärlek, så jag ordar inte mer om det här. Du vet hur det är, med både det ena och det andra … 😉
    Kramis

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s