Kort summering 2016

 

Hur började året egentligen?

Har faktiskt glömt men få se om det dyker upp något. Jag bodde kvar i min lägenhet i stan. Tionde våningen och en briljant utsikt över Mälaren. Trivdes ganska bra med det, men men… våren var tyst. Visst, jag hade mina svartfötter under vardagarna och helgerna var det som vanligt att jag styrde färden norrut för särbon gillade ju inte stan. Väl där mådde jag bra och det blev mer och mer uppenbart att just ensamheten började komma på tapeten. Det där valet att göra. Förbli ensam och särbo eller flytta och komma i tvåsamhet.

Under våren arbetade jag med ASEA, så gott det nu gick och jag var med till Florida men väl där, ja jag tror att det var där som mina ögon och min intuition sa mig att jag var på fel väg. Jag hade något annat att uträtta.

Väl hemkommen och jag höll fast vid mitt löfte att sluta röka, så sa jag under juni månad ja till något jag inte har en aning om det var rätt eller fel. Jag gifte mig. Lämnade stan och flyttade in hos gubben min på landet. Gubben min har han ju varit i över åtta år, så varför inte. Jag visste sen början att han var sjuk men det gick ju att leva med den sjukdomen, sa de lärde.

Jag har under mitt liv aldrig suttit fast. Och har någon försökt att sätta mig fast på något vis, så har jag varit borta innan denne någon hunnit blinka. En god vän sa en gång att jag var som en fjäril. Rätt var det var när vi hade som trevligast, så bara försvann jag. Men så har jag dessa vänner kvar också. Jag sliter aldrig på en vänskap. Jag vill inte slitas på själv. Ju.

Hösten; hela tiden på väg till något och idag tror jag mig veta. Min skola av livet är inte slut. Jag har en uppgift att lära mig något ytterligare. Att behålla det positiva inom mig och vara en behövande själ till hands, för en tid. Det handlar inte om att jag utnyttjas. Nej, det är jag som hela tiden utvecklas med de demoner jag vill bli av med. Nå fram till en visdom som kan få mig att en dag sänka garden och bli den människa jag innerst inne är. Jag är ju inte religiös och jag är inte troende på något vis, men just den där fantastiska tanken som Buddismen har, att hela tiden bli en bättre människa genom återfödelse, tilltalar mig, även om jag tycker att den är väl romantisk, så ligger det något i det hela. Om jag omsätter den i en ateistisk tillvaro så är det inte så dumt heller. Då kan man iaf på riktigt gamla dar vara nöjd med sig själv. Gjorde så gott hon kunde, får bli eftermälet.

Hehehehee… denna näst sista hela natt 2016   

En reaktion på ”Kort summering 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s