Ska jag sticka…?

 

Influenser utifrån får mig till att känna något som jag inte trodde var möjligt. Jag vill sticka. Nu har jag två bloggare som stickar och en irl. Tre kvinnor som gillar att sitta med garn och forma. Men oj… jag?

Jag ska försöka. Gör väl inget om det blir liggandes. Måste få berätta om varför jag inte gillar att sticka.

När jag gick i ”slöjden i min 7-åriga folkskola, och jag tror att det var i fjärde klassen som det började med att för hand sy en påse att lägga sina pryttlar i. Så blev det ett förkläde tror jag och så kommer jag ihåg att vi fick dra trådar ur lakansväv och sy nån slags hålsöm och det skulle bli ett örngott eller nåt.. tja jag har glömt, men den förbannade vanten har jag inte glömt.

Det gick bra att handsy men se det där med att hålla 5 stickor i händerna kopplade inte min hjärna in sig på. Under en hel hösttermin stretade jag med denna förbenade vante och jag fick inte börja med någonting annat förrän den var färdig. Hujedamj vad jag trälade och misströstade. Men till slut kunde jag gå fram till katedern och med en hög smäll ställde jag min vante där. PANG! Hård var den och den stod upprätt som en soldat. Gul var den har jag för mig. Lortgul antagligen eftersom mina svettiga händer, hart när, impregnerat i den förbenade vanten.

Tror inte ni som jag att detta är en solklar förklaring. Ok, jag har stickat, senare i livet, men då hade motoriken hunnit ifatt mig.   

😀

4 reaktioner på ”Ska jag sticka…?

 1. Vi hade en mycket sträng syfröken av den gamla stammen. Hon hette Arnhild. Eftersom jag var vänsterhänt sa hon helt sonika till mig att jag fick be min mamma om hjälp med virkningen. Hon var ju högerhänt och kunde inte virka bakvänt…

  Men jag fick mycket beröm för mina lovikkavantar. Hon förundrades över att jag kunde sticka så jämna maskor. ”Skriver du maskinskrivning, kanske?” frågade hon. Nej, men klinkade på piano dagligen, vilket förmodligen hjälpte finmotoriken på traven.

  Sticka är roligt – rekommenderas!

  Gillad av 1 person

  1. Tack för ett trevligt svar. Det får mig åter att tänka på barndomen. Då var det sommar och sol. Idag var jag uppe halv sex och skottade gårdsplanen. Latmasken i ryggslutet gnäller 😉

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s