Lång dag i stan

 

Idag har jag varit inne stan mest hela dagen. Lade i ordentligt med pengar i parkeringsautomaten och gick upp till Lennart. Han såg faktiskt riktigt pigg ut men vartefter timmarna flyter iväg så ser jag hur lite kraft han har. Idag kollade vi om han orkade gå i trappa och det gick bra. Fattas bara. Han gick ju in på lasarettet den 9 januari så då ska han väl kunna gå ut, tycker man. Men det har funnits stunder ….. 

Men… hans doktor Maria på Hematologen som följt honom ända ifrån att han flyttade hit, för 5 år sedan, kom och hälsade på honom. Han var överlycklig att det ändå finns en människa som han kan tala med och som han litar på. Dessutom är det hon som verifierar att i allt detta elände, så ger hon oss en liten strimma av hopp.

Om, jag säger bara OM det nu går att stråla, så måste de först få fram varifrån cancercellerna kommer som slår ut lymfkörtlarna. Är det från prostatan eller urinblåsan eller myelomet. Rätt strålning till den som ställt till det här snabba förloppet. Gud så knepigt men ändå logiskt.  

Men en sak får jag sluta med och det är det här med maten. Jag fååååår inte vara utan under en hel dag. När jag kom hem nu ikväll till ett tomt hus, så kommer tårarna och gråten. Snabbt på med grönsakssoppan och två ostmackor och genast känns det bättre. Det är tur att han i morgon kommer hem.

Japp, hem ska han och vi SKA klara av det så långt det bara går. Hjälp får vi om vi bara säger till. Det finns mobila grupper som kan hjälpa vid kris och vårdcentralen som jag får göra mig bekant med, bistår med annat.

Detta är bara början och jag erinrar mig just nu vad jag sade när jag snörvlade och grät ute vid diskbänken. ”Inte en gång till – inte en gång till – inte en gång till!”

2 reaktioner på ”Lång dag i stan

  1. Nä, slarva med maten är ett elände men lätt gjort när man inte är hungrig…
    Hoppas att de hittar vem som är storboven och ger vederbörande en rejäl omgång.
    Tänker på både dig och din Lennart (samma namn som min pappa) med knäpta händer. Kram!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s