En stilla morgon tickar på

 

Igår kväll kokade jag sprängticka och drack. Det smakade inte något speciellt men vad jag har sovit bra. Fick tipset av min fina granne som hade några bitar på lager. Det får bli mitt morgonkaffe vartefter jag gör mig av med kaffet. Kaffe ska bara drickas när det nästan slår knut på kaffetarmen av längtan, inte som nu, alldeles i onödan.

Chagas växer på björkstammar och betingar ett pris på tusentals kronor pr kilo. Iofs så väger det inte mycket så ett kilo måste bli en ansenlig mängd. Det finns otaliga tickor därute i skogarna så det gäller att hitta den rätta, förstås.

Ännu har jag inte varit ut på morgonpromenad med Bamse och ska väl ta och möta den här morgonen när jag är färdig med min lilla morgonkontemplation.

Idag ska jag hämta hem mannen min och det ser jag fram emot. Ska ta itu med lite av varje när det gäller kosten. Bara jag får honom med på noterna och det tror jag säkert. Han har redan börjat neka matintag av den vanliga typen, så det finns utrymme att hitta rätt nu. Själv får jag ju nytta av det i långa loppet.

Ska försöka lägga in en bild på den där björktickan.(lånad från nätet)

Bildresultat för björkticka sprängticka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s