Hur får jag fart på vardagen?

Jag vill få den att likna den som var före. 

Slow Motion heter det väl – på engelska? Ultrarapid – Trampa runt i lera – Fyll gärna på men min fantasi på liknelser och synonymer är på tryten = upphällningen. Cellmembranen släpper inte in – eller ut. Jag fryser och har satt på elementen i huset – fast det är dyrt som katten. Luft-Blåsen över dörren räcker inte till runt väggarna – annars är det billigaste alternativet. Fan, det kostar ju nästan 40 kr dygnet här. Jaja, det gäller att ransonera när man bor i eget. Och kåken är från 50-talet och det vet vi lite till mans hur det smackades upp hus som inte hållit i förlängningen. Ändå duger det åt oss – åt mig. Har ju t.o.m. en öppen spis som jag kan tända i. Men det gör jag inte. Kan inte sitta för mig själv och mysa när den jag vill mysa med ligger 5 meter ifrån och längtar ut till mig i vardagsrummet. Fan!

Nyss var jag ner i källlaren och tömde torktumlaren. Kallt som i Arktis. Lillerummet som han var tvungen att lämna när han höll på som bäst, står ofärdigt. Verktygen ligger kvar där han lämnade dem och lär ligga där tills vidare. Virket som ligger på släpkärran utanför ligger under presenning så de ska väl klara sig. Men jag vet inte hur länge. De är ju inte impregnerade.

Idag har han sovit mest hela tiden. Jag känner mig ändå inte ensam. Kan inte påstå det, för i min livliga fantasi har jag både gråtit och känt mig in i situationen som kommer ”efter”. Vi har även gråtit över det tillsammans; att inte få vakna bredvid varann och göra det vi så gärna vill. Vara samman och göra våra dagar till ljusa och nöjsamma minnen.

Så här kan jag sitta och kverulera i mitt allvar, men därute i den stora världen finns det så mycket som är värre. Det rättesnöre som jag håller mig till. Jag, och jan har levt bra liv. Vi har båda haft vad vi behöver, av både det som är basalt och det som är lite utöver.

Vare sig han eller jag har samlat på bank som många gjort. De där som ser om sina hus på den sträcka som detta samhälle tar för givet att man ska. Hahahhaa… min morsa hade oss tre ungar att komma hem till henne och så delade vi upp vem som skulle ha vad. Mer hade hon inte. Hon ville det. Älskade henne inte mindre för det. Hon levde för dagen, fast hon slet som en myra under alla år fram till pensionen. Då tyckte hon att hon fick ett lyxliv. Lilla Mor.

Underligt att jag tänker på henne. Andra gången nu som hon är med i texterna jag skriver. Hmmm. Funderar mycket på om jag ska dela mina sidor nu med några av anhöriga, Dels till honom och dels till de mina. Jag vet inte. Har ju hållit den här bloggen ganska hemlig. Bara för att jag ska våga släppa på spärrarna som gör att jag ofta raljerar istället för att vara precis som jag är. Ja, ni vet säkert vad jag menar.

Mina dikter har jag spelat in men det tar ju så förbenat lång tid att ladda upp. Jag är ju inget för att lägga upp bilder här men jag kan väl få dela mina dikter… eller hur? Ska klura hur jag gör. 

Lägger upp den här så kaaanske det hamnar i ”min studio” Har ingen aaaaning.

https://www.youtube.com/channel/UCY6M1OMrOOE_dD1D3YIKS0Q/videos

En reaktion på ”Hur får jag fart på vardagen?

  1. Att dela eller inte dela med anhöriga är ingen lätt fråga. Tror det beror på, tycker du det skulle kännas som en lättnad att de kan läsa om hur du känner (så att du slipper svara på samma sak om och om igen) eller är du fundersam på om det skulle ”täppa igen” din pysmöjlighet? Lura på saken och följ magkänslan.
    Tror det är väldigt naturligt att dina tankar går till din mor nu – du vet att du är på väg mot en liknande sits som hennes. Dessutom tror jag att det finns ett visst mått av trygghet i de tankarna. Jag tänker ofta på min kära mormor när jag går igenom jobbiga skeenden i livet. Hon är min ledstjärna igenom det som känns svårt och tungt.
    Pengar på banken är nock bra men livet är så mycket större än så och jag tycker det verkar som att ju mer folk har sparat desto mindre lever de…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s