Full lulle hela dan

 

Den 2 februari 2017

Inget ”L” den här gången. Fast det hela tiden cirkulerar runt honom. Nu ska det få cirkla lite runt mig.

Min lilla flicka (fast man ska ju inte säga så allt för länge, påstås det), men det gör jag iaf. Hon kommer alltid att vara det trots att hon nu kan kallas en mogen kvinna. Tror att detta ingår som en viss rättighet när det gäller flickorna, eller också är jag ovanligt fjollig. Japp … där har vi det.

Fjollig OCH trött. Det börjar bli lite simmit bakom ögonen. Hjärnan är slöare än vanligt. Tråden där bak (ryggen) gör sig påmint om att det är dags för gympa, annars blir det stora problem framöver.

När barnen är nära – hur lätt blir inte allt. Hon ger mig tröstande ord och hon blir tårögd för min skull. Jag ser hur stor plats jag har i hennes hjärta. Då – påminner jag mig en sak och rätar på tråden mellan skinkorna och nacken. Jag slutade röka i maj förra året och det har varit en önskan hos denna tös sedan hon var liten. Jag har kraft och ork om jag bara tar hänsyn till skavankerna och inte slarvar.

Idag full rulle hela dagen. Jag känner mig lugn nu när det finns telefonnummer uppsatt på väggen i köket dit jag kan ringa precis när jag behöver. Bara det. Nu finns andra som axlar det jag bar ensam under en dryg vecka – där ute i tomrummet. Nu är det varmt och idag när dottern och jag var ute och gick med hundarna, så kände jag mig lycklig. Hemma liksom. På precis rätt plats på jorden – just nu.

Det finns en mening med allt Men… jag fattar inte hur skurkarna kan handla och göra sig förmögna på att skicka bluffakturor på några sekunder genom ett trick med datorerna som inte ens vårt skatteverk klarar av. Såg lite av det i går kväll på tvn, men stängde av när jag summerade att jag iaf inget begrep av det tekniska tillvägagångssättet. Skitstövlarna med det höga IQ-et får väl sina beskärda slängar av livet ändå, de med. I en eller annan form. Fast min gamla svärfar sa alltid när han misströstade om orättvisor och dess motsats; Somliga går genom eld och över svavel hela livet, utan att bli svedda.

Ikväll bara surridurr, men behovet av att skriva sticker i fingrarna. Och det behöver ju inte alltid vara klokt och intelligent, eller hur – utan bara vara så enkelt som det är. Det enkla är det sköna.

En reaktion på ”Full lulle hela dan

  1. Och det enkla är det svåra. Det är så lätt att tycka att ”det är väl inget” men det är ju det de faktiskt är.
    Så gott att läsa att du nu fått avlastning ”utifallomatten” och jag blev så glad att du känt dig lycklig en stund idag. Utan glädje och lycka då och då så orkar man inte med något här i livet.
    I bland är det ingen lätt plats man befinner sig på men ändå känns den som exakt den platsen man ska vara på. Det känns i varenda cell att det är just här jag ska vara nu. Kramar vännen!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s