Kommunikationen nästan bruten

 

Medicinering är ju bra och framför allt när det gäller att få bort plågor men det har en avigsida och det är att kontrollen av tanke och tal slirar väldigt och till slut är det svårt att hålla i tanketrådarna.

När som nu, en vill sova bort tillvaron för just det onda, så är det för mig som anhörig bara att böja mig. Det är så oerhört sorgligt att inte kunna få behålla en dialog emellan som bär oss gemensamt in i slutmålet. Hans bortgång och min fortsatta levnad.

Det var om det, och så har dagen varit fylld av de närmaste som vill vara nära. Det blir jobbit för den som ligger där, men när barnbarnen kom inom dörren så bröt glädjen fram och styrkan i rösten fick sitt adrenalin och gav glädje. Ögonen fick liv och hela det lilla rummet tycktes stråla av lycka. Jag gick ut för det här var deras stund. Hans familj. De har sammanräknat känt och varit med honom i långt över hundra år, medans jag har lånat honom i åtta. Det sa jag även till dottern när vi pratade om vilken bg.plats osv. Det är barnen som bestämmer i den frågan anser jag. Det är lätt att tala om det praktiska för att för en stund glömma det sorgliga.

Under några timmar fick jag alltså ledigt och var ut med min dotter och hennes kille. Vi käkade lite på en servering och försökte gå ut och promenera på isen bland många andra friskisar som åkte skridskor och långfärd. Många hundägare som lät jyckarna löpa och över alltihop lyste solen. Men vi frös och vi är ju lite utgråtna så vi hoppade snart nog  in i bilvärmen och åkte en runda istället. Styrkt och stärkt kunde jag återvända upp på sjukavdelningen.

Klockan är bara 21 men värk och sömntabletterna är inmundigade och han verkar komma i ro. Nu är dags för mig att skynda i säng, för sanningen att säga så har denna dag varit lite utöver. Mycket känslor som svallar i olika stadier tillsammans med andra – sms som frågar hur det är – telesamtal så välkomna och sååå känsloladdade för jag hör ju hur infernaliskt ledsna de är. Som när hans bror säger ”du är inte bara min bror utan även min bästa vän”  – sånt gråter jag av för det är så vackert.

Nu ska jag fortsätta med Kerstin Ekmans Grand Final i skojarbranchen. Lite roande och klurig.

Gonatt

 

 

3 reaktioner på ”Kommunikationen nästan bruten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s